Bayramlaşma töreninde konuşan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, “Kardeşliğimizin daha da pekişmesini sağlayan Kurban Bayramımız hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Birbirimizi her halimizle sevmeliyiz. Memleketimizi her birlikte bir araya gelerek üstümüze çöken kara bulutlardan kurtulmamız gerekiyor. Bunu da bir araya gelerek birbirimizi severek oluşturacağımıza inanıyorum” dedi. 

Tüm belediyelere talibiz

Yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sazak, “Yerel seçimlerde tüm belediyelere talibiz. Biz küçük oynamayı sevmeyiz, büyük bir partiyiz. Mayamız tuttuğu her yerde Türk Milletini en iyi şekilde temsil etmeye hazırız. Biz bu uğurda yürüyeceğiz. Eskişehir’imiz için hayırlı olacak. Biz bu göreve talibiz” diye konuştu. 

Rantçılar haksız kazanç elde etmeye çalışıyor

Partililerin Kurban Bayramını tebrik ederek açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı İsmail Candemir de, yaşanan ekonomik dalgalanma ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Bazı rantseverler son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaları fırsat bilerek ürünlerini satmamakta ve haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Buradan ülkemizde yaşanan saldırılar karşısında bu tür yolları tercih eden kişi ve kurumları uyararak ve stokçuluk kanunen bir suç olduğunu hatırlatıyoruz” dedi. 

Eskişehirspor üzerinden siyaset yapmayın

Eskişehirspor’un yaşadığı zor günler ile ilgili de konuşan Candemir, “Transfer tahtası kapalı olan Eskişehirspor 31 Ağustos 2018 tarihine kadar 15 Milyon TL para bulma kriziyle yine gündemimizi işgal etmektedir. Bizler Eskişehirspor’u başarıyla, tribün gösterileriyle şanlı mazisiyle anılmasını isterken, kişilere bağlı kalınmasının cezasını çeker olduk. Kurumsallaşarak profesyonel ellerde yönetilmesinin önemini bir kez daha görmüş olduk. Eskişehirspor kulübü siyasetin üzerindedir. Eskişehirspor’un içinde siyaset olmaz. Eskişehirspor’da çeşitli siyasi fikirlerde, inançlarda, ırklarda yüz binlerce kişi vardır. Kimse ama hiç kimse ‘Ben yaptım, ben buldum’ diyerek Eskişehirspor üzerinden siyaset yapmasın” dedi.