Akşam saat 18.10’da Eskişehir Garından hareket eden Yüksek Hızlı Trenin önce yanlış yola girdiği iddia edildi. Polatlı-Konya makasında yaşandığı ileri sürülen yanlışlık kısa sürede fark edilince içerisi yolcu dolu tren geri manevra yaparak asıl güzergâhına girdi. Sağ salim Ankara’ya ulaşan yolcular sabah gele telefon ile 2’nci bir şoku yaşadı. Trendeki bir yolcuda virüsün olduğu haberi trenle gelen vatandaşların ikametlerinde karantinaya alınmasına neden oldu.

FACİADAN GERİ MANEVRA

Facianın eşiğinden dönüldü. İstikbal Gazetesi'nden Ali Naki Erdoğan'ın haberine göre dün akşam saat 18.10’da Ankara’ya gitmek üzere Eskişehir Garından hareket eden Yüksek Hızlı Trende (YHT) Büyük panik yaşandı. Sinyalizasyon hatası az daha yeni bir tren faciasına yol açıyordu. Daha önceden de aynı hata yüzünden çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına bir yenisi daha ekleniyordu. İçi yolcu dolu Yüksek Hızlı Trenin Polatlı Konya güzergâhının kesiştiği kavşakta yanlış yola girdiği iddia edildi. Yanlış istikamette yaklaşık 40 kilometre ilerleyen Yüksek Hızlı Tren hatanın anlaşılması üzerine acilen durduruldu. Ankara treni karşı yönden gelmekte olan Konya treni ile çarpışmamak içn geri giderek yeni bir facianın yaşanmasının da önüne geçildi. Yüksek Hızlı Tren sinyalizasyon hatası nedeniyle Ankara Garına 20 dakika süre ile gecikmeli olarak ulaştı.

TRENDEN İNDİLER KARANTİNAYA ALINDILAR

Eskişehir’den hareket eden Yüksek Hızlı Trende bir yolcuda virüs vakasına rastlanıldı. Trendeki tüm yolcular için karantina kararı çıkartıldı. Olay dün yaşandı. Akşam saat 18.10’da Eskişehir Garından Ankara’ya gitmek üzere hareket eden Yüksek Hızlı Trende seyahat eden ve ismi açıklanmayan bir yolcuda virüsün tespit edilmesi Devlet Demir Yolları yetkililerini harekete geçirdi. Akşam treni ile Başkent’te giden yolculara sabah saatleri itibarı ile telefon ile bilgi verildi. Trende olan yolculardan Şükriye Ercan, “Akşam treni ile Ankara’ya dönenler arasındaydım. Sabah telefon ile arayan yetkili geldiğim trendeki bir yolcuda virüse rastlanıldığının tespit edildiğini söyledi.10 gün boyunca dışarı çıkmama birileri ile görüşmemem istendi. İkametimde kendimi izole altına aldım” dedi.