Eskişehir Baro Başkanı Elagöz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Bugün (02.10.2020 tarihinde) yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Baro Genel Kurulları ve Baro Organlarının seçimleri 01.12.2020 tarihine kadar ertelenmiştir. Kanunla düzenlenmiş bir konunun genelge ile değiştirilmesi ve bu değişikliğin Baro Genel Kurullarından bir gün önce gönderilmesi ülkemizde hukukun ne hale geldiğinin görülmesi için ibretlik bir tablodur. Bu hukuksuzluğa seçim güvenliğini sağlamakla görevli Yüksek Seçim Kurulu da ortak olmuştur.

Çoklu Baro sistemi ile amaçlarına ulaşamayanlar, Baro seçimlerine bir gün kala Baro Genel Kurullarına ve organ seçimlerine de hukukun askıya alınması yoluyla müdahale etmişlerdir. Artık ülkemizde hukuksuzluk alışılagelmiş bir hal almıştır ve buna dur diyebilecek bir mekanizma da kalmamıştır.

Genelgeye ilişkin seçimlerin güvenliğini sağlamakla görevli Yüksek Seçim Kurulu da bugün mesai bitimine dakikalar kala verdiği kararında, Baro Genel Kurullarının ertelenip ertelenmemesi kararını İl Hıfzısıhha Kurullarına bırakarak topu taca atmıştır. Oysa ki; Baro Genel Kurul tarihi kanunla düzenlenmiştir. Erteleme de ancak kanunla yapılabilir. Kanunla düzenlenen bir konu ne genelge ile ne de İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile ertelenebilir. Eğer gerçekten konu toplum sağlığı ve Covid 19 virüsü ise neden aynı YSK kararında,  siyasi partilerin Kongrelerini yapmasında sakınca olmadığına karar vermiştir. Demek ki; Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid 19 virüsü bizim Türk siyasilerine bulaşmıyor. Virüs dahi bizim siyasilere bulaşmaktan korkar hale gelmişken , bu kararı alanların bu kararı verenlerden korkmadan, bağımsızca hareket etmesini beklemek de mümkün değildir.

Samimiyetten uzak, aklımızla ve hukuk bilgimizle alay edercesine pervasızca yapılan bu uygulamayı ve hukuka aykırı kararı şiddetle reddediyoruz ve kınıyoruz.

Unutulmasın ki; Hukuk bir gün bu hukuksuzluğu yapanlara da lazım olacaktır."