Eskişehirliler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Kent genelinde binalar bayraklar ve Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk Bayrakları ile donatılırken, kent adeta kırmızı beyaza büründü.

Gün boyunca şehirde dolaşan Tepebaşı Belediyesi araçlarından yayınlanan marşlar da vatandaşların coşkusuna coşku kattı.  Belediye tarafından restore edilen klasik otobüs üzerinde, marşları canlı olarak seslendiren bandoya da kent sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Kutlamalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Eskişehirlilerin Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, “Çok değerli bir bayramı, koronavirüs tedbirlerinden dolayı kısıtlı da olsa kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 97. yılını, heyecan ve coşku ile karşıladık. Hemşehrilerimiz, konvoylarımıza pencere ve balkonlarından eşlik etti. Eskişehirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı. Bu bağlılık, hiçbir zaman sona ermeyecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, daha nice bayramlar karşılamak ümidi ile tüm hemşehrilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” değerlendirmesinde bulundu.