Batıkent mahallesinde yaklaşık 1 hafta önce korona virüs sebebiyle karantinaya alınan ve 98 kişinin bulunduğu Sakinler Apartmanı’nda zorlu süreç devam ediyor. Dışarıya çıkmaları ve apartmana dışarıdan girişin yasak olmasıyla ihtiyaçlarını sipariş vererek karşılamaya çalışan apartman sakinlerinin yardımına mahalledeki fırın yetişti. Telefonla ekmek siparişi verilmesi üzerine yaşanan karantinaya duyarsız kalmayan fırın işletmecileri, apartmanın önüne her gün sabah ve akşam ekmek götürüyor. Ekmekleri bahçe çitlerine asıp ihtiyaç durumunda alınmasını sağlayan fırıncı, hiçbir şekilde ücret talebinde de bulunmuyor.

“Kendi adıma ve tüm apartman sakinlerinin adına çok teşekkür ediyorum”

Sakinler Apartmanında bir haftadır karantinada olan Nazmiye Geçer, İsmet Şarlak’ın bıraktığı ekmeği almak için aşağıya indiğinde hem kendi adına hem komşuları adına teşekkürlerini iletirken şu ifadelere yer verdi:

“Ekmeğimizi her sabah alıyoruz. Fırının tüm çalışanları ve sahibi sağ olsunlar. Bizi zor durumda yalnız bırakmadılar. Kendi adıma ve tüm apartman sakinlerinin adına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir zamanda böyle insanlar iyi ki varlar.”

Hafta başında karantina kararı alınmıştı

Tepebaşı ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Özenç Sokak'taki 98 kişinin yaşadığı ve 40 daireden oluşan 10 katlı apartmanda, Cuma günü yapılan koronavirüs testi sonucuna göre 14 kişide koronavirüs tespit edilmişti. Bunun üzerine Tepebaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, apartmanın 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar vermişti. Polis ekipleri, apartmanın girişini güvenlik şeridi çekerek kontrol altında tutuyor.