Eskişehir'de sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanlarına Çin'den gelen koronavirüs aşıları vurulmaya başladı. Kentteki sağlık kuruluşlarının başhekimleri de koronavirüs aşısı oluyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç, Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle ile Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem Pala da koronavirüs aşısı olan isimlerden.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, "Covid-19 salgını ile mücadelede en kritik ve önemli bir döneme daha geçiyoruz. Sağlık bakanlığımızın önerdiği aşımızı olduk. En kısa sürede tüm çalışanlarımızı aşılamayı umuyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz için önemli bir fırsat olan aşılamaya başta personellerim olmak üzere tüm sağlık personellerini en kusa sürede aşı yapmaya bekliyoruz. Ardından da Bakanlık direktiflerine uygun şekilde halkımızın aşılanmasına başlayacağız. Bu vesile ile tüm halkımızı tereddüte kapılmadan ve çeşitli söylentilere kulak asmadan, devletine ve bakanlığımıza güvenerek aşı olmaya davet ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" diye konuştu. 

Eskişehir 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde görevli personel de aşı oldu. Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde hazırlanan aşı odalarına gelen aralarında Başhekim Veli Görkem Pala’nın da olduğu 112 personeli aldıkları randevu ve onay işlemlerinin ardından aşılarını oldu. Burada açıklama yapan 112 Ambulans Servisi Başhekimi  Dr. Veli Görkem Pala, "Yaklaşık bir yıldır ekip arkadaşlarımızla birlikte amansız bir mücadele veriyoruz. Aşı; bizler için tünelin ucundaki ışıktır diyebiliriz. En kısa zamanda yerli aşımız ve tüm vatandaşlarımızın aşılanması ile birlikte çok kısa sürede Allah’ın izniyle bu günleri geride bırakmış olacağız. Sırası gelen her vatandaşımızı güvenle aşı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Eskişehir'de koronavirüs aşısının ilk yaptıran isimlerden biri de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Evvah Karakılıç oldu. Prof. Dr. Karakılıç, ESOGÜ'de kurulan odada koronavirüs aşısını yaptırdı. Başhekim Karakılıç, "Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor" dedi.