Eskişehir'in Çankaya Mahallesi'nde üç ay önce telefon ve internet hattını taşıyan direkler devrildi. Geçtiğimiz 10 Haziran'dan bu yana direklerin tamir edilmemesi sonucu Yeşilbahçe, Hacı ve Name sokaklarında yaşayan vatandaşlar, o günden bu yana ne internet ne de telefon hizmeti alamıyor. Ancak buna rağmen, ikametlere telefon ve internet faturası gönderilmeye devam ediyor.

"Tamirat yok, hizmet yok, arayan soran yok ama fatura işliyor"

Eskişehir Ekspres'e WhatsApp ihbar hattı üzerinden ulaşan bir sokak sakini, yaklaşık üç ay önce devrilen telefon ve internet hattı direklerinin tamiratı için Telekom'a bir çok defa başvurduklarını, ancak taraflarına bir türlü dönüş yapılmadığını ifade etti. Tamirat çalışmasının, pandemi nedeniyle sürekli ileri tarihlere ertelendiğini iddia eden sokak sakini, okulların uzaktan eğitim yöntemiyle başlamasıyla sokakta yaşayan öğrencilerin de internet problemi nedeniyle derslerine çalışamadıklarını kaydetti. 

"Çocuklar da uzaktan eğitim imkanından yararlanamıyor"

İnternet ve telefon hizmeti alamamalarına rağmen bu süre içinde taraflarına faturaların gelmeye devam ettiğinin altını çizen sokak sakini, yaşadıkları mağduriyeti şöyle anlattı;

"Çankaya Mahallesi Yeşilbahçe Sokak'ta 10 Haziran tarihinden bu yana internet ve ev telefonlarımız çalışmıyor. Defalarca Telekom ile iletişim kurduk ancak pandemi nedeni ile çalışmanın yapılmadığı mesajı çıkıyor. Fotoğraflarda görülen hatlar aylardır bu şekilde bekliyor. Telefonla aradığımızda sesli mesaj yanıtı üzerinden, her ay bir sonraki ayın 25'ine kadar tamiratın yapılacağı mesajı yayınlanıyor. En son olarak "25 Eylül'de çalışma tamamlanacak" deniyor. Bu arada faturalarımızı da halen ödüyoruz. Mahsup yapacaklarını belirttiler ama biz hizmet istiyoruz. Malum uzaktan eğitim sürecine girildi ve çocuklarımız da çok mağdur. 'Pandemi nedeniyle' diye otomatik bir mesaj yayınlıyorlar, tarafımıza dönüş yapılmıyor. Yetkililerin üç aydır devam eden mağduriyetimizi gerekli çalışmaları yaparak bir önce bitirmelerini talep ediyoruz"