Eskişehir Bilecik Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada "Her zaman toplum sağlığını önceleyen, halkın sağlık hakkını savunan, bilimsel ve özgür düşünceden taviz vermeden kayıplarımızın aziz anılarına, siyah kurdelelerimizle görevimizin başındayız" denildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Türk Tabipler Birliğinin ve tüm Tabip Odalarının ortak kararıyla 14-18 Eylül 2020 tarihlerinde Covid-19 pandemisine dikkat çekmek, pandemide hayatını kaybeden hekim, sağlık çalışanları ve yurttaşlarımız anısına yas tutmak, kaybettiklerimizi anmak, pandemi önlemlerinin bilimsel bilgiler ışığında alınmasını, sağlık çalışanlarının yeterli, uygun kişisel koruyucu ekipmanla donatılarak kayıpların önüne geçilebileceğine vurgu yapmak amacıyla bir hafta süreyle görevlerimizin başında hizmet verirken yakalarımızda siyah kurdeleyle çalışacağımızı, kayıplarımızın anısına da bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağımızı açıklamıştık.

Bu süreçte yanımızda olan, sesimizi duyan, bize ses veren yurttaşlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, tüm demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına yürekten teşekkür ederiz. Yanımızda olamayanların gönülden bizi desteklediğine, kaybettiklerimizin aziz anılarına saygı gösterdiklerine ve acımızı yürekten paylaştıklarına şüphemiz yoktur. 

Bizler binlerce yıldır bu topraklarda iyi hekimlik yapmaktayız.

"... Mesleğimi vicdanımla ve onurumla uygulayacağıma, önceliği her zaman hastamın sağlığına vereceğime, insan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime, bana gözdağı veriliyor olsa bile, tıbbi bilgimi, insan haklarını ve birey özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma, kararlılıkla, özgürce ve onurum üstüne ant içerim!" diyen biz hekimler her zaman toplum sağlığını önceleyen, halkın sağlık hakkını savunan, bilimsel ve özgür düşünceden taviz vermeden kayıplarımızın aziz anılarına siyah kurdelelerimizle görevimizin başındayız."