SES Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana gelen şiddet olayı ile ilgili olarak "Dün meydana gelen olayda iki hekim arkadaşımızın şiddete maruz kaldığını öğrenmiş bulunuyoruz. SES olarak kınıyoruz. Artık yeter diyoruz. Yine her gün yeni bir şiddet haberi almaktan,sözlü ve fiziki şiddete uğramaktan bıktık. Sürekli gereksiz istek ve önü arkası alınamayan etik dışı taleplerle uğraşmaktan yorulduk bıktık. Hem de salgın günlerinin tam ortasında tüm sağlık çalışanları olarak var gücümüzle insanların sağlığını korumak için çırpınırken şiddete uğramak bizi sarsıyor" dedi. Şiddet uyguyanlara ağır cezalar verilnesi gerektiğini ifade eden Özkavak, "Ne yazık ki şiddet yeterince cezalandırılmadığı ve popülist yaklaşımlar hala sürdüğü için bu tür olaylar devam ediyor.Sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.Sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz"

Eskişehir Bilecik Tabip Odası'ndan da tepki

"6 Ağustos 2020'de ilimizin Kırmızıtoprak Aile Sağlığı Merkezinde iki doktor ve bir hemşire arkadaşımız hasta ve yakınları tarafından darp edilmiştir.

Bizler sadece iyi hekimlik yapmak ve bunu yaparken de, yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Sabah işe gitmek için evden çıkıp, iş yerinde şifa vermek için çabaladığımız insanlar tarafından öldürülmeyi, darp edilmeyi kabul etmiyoruz! 

Bu güne kadar onlarca meslektaşımız görevleri başında öldürüldü, yüzlercesi darp edildi, yaralandı, sakatlıklar yaşadı. 

Kuşkusuz sağlıkta şiddet çok-etkenli bir sorundur ve Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın kışkırttığı yapay yüksek hizmet talebi, sağlık hizmetlerinde gelinen nokta konusunda yönetenlerin topluma verdiği mesajlar ile hastaların karşılaştığı gerçeklik arasındaki çelişki, hekimlerin toplumun gözünde hedef haline getirilmesi gibi pek çok nedeni vardır.

Ülkemizin ve tüm dünyanın Covid-19 Pandemisiyle mücadele ettiği şu günlerde özveriyle işlerini yapmakta olan hekimler ve tüm sağlık çalışanlarının yetkililer ve vatandaşlar tarafından takdir edilmesini beklerken uğradığımız sözel ve fiziksel şiddet kabul edilemez bir durumdur.

Sağlıkta Şiddet Yasasının etkin bir şekilde kullanılmasını, sağlık kurumlarında çalışanların güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Vatandaşlarımızdan da onlara şifa dağıtan ellere sahip çıkmasını istiyoruz"