Eskişehir’de aşı mağduriyeti yaşandığı ileri sürüldü. Aşı için randevu alan birçok hastaya aşı yapılamadığı iddia edilirken, İl Sağlık Müdürlüğünde aşı kalmaması nedeniyle, aile sağlığı merkezlerine de yeni aşı gönderemediği bilgisi ulaştı. Birçok hekim aşı için sisteme giriş yaptığında ise ekranlara “Bu aşının uygulanması uygun değildir. Aşı takip sisteminden gelen mesaj: Parola en fazla 40 karakter uzunluğunda olabilir.” mesajı çıkıyor. 

Öte yandan hekimlere de mesaj çekilerek, aşı randevusu alan hastalara ulaşarak randevuları iptal etmeleri konusunda bilgi verilmesi rica edilerek, kendilerine geri dönüş yapılacağı ifade edildi. Gün içerisinde aşının geleceği iddia edilirken, elde bulunan 2. doz aşıların öncelikli olarak kullanılması gerektiği yönünde uyarı da yapıldı. İlerleyen günler için randevu alımına  açık olan tüm randevuların da kapatılması istendi.

CHP PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer de sosyal medya hesabından aşı iddiaları ile ilgili olarak "Bugün ASMler ellerinde kalan son aşıları kullandılar Sonrasında randevu iptalleri başladı. Dağıtım/sevkiyat sorunu gibi görünüyor. Ancak resmi açıklama yok" dedi.