Eskişehir’in bazı mahallelerinde görülen mutasyonlu Covid-19 virüsü bu sefer de Tepebaşı ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Özenç sokakta bulunan Sakinler apartmanında görüldü. Alınan bilgiye göre 10 katlı binada geçtiğimiz cumartesi günü yapılan testlerde 98 kişiden 14’ünde tespit edilen virüs, 40 hanenin karantina altına alınmasına neden oldu. Apartmana virüsü yurt dışından bir misafirin getirdiği ve daha sonra tedbirsizlikle rakamın yükseldiği öne sürüldü. Giriş ve çıkışın yasak olduğu apartmanın kapısına polis şerit çekerek önlem aldı.

Apartman yöneticisi Avni Öndül apartmandaki herkese test yapıldığını belirterek, “Kaç kişide virüs olduğunu filyasyon ekibi biliyor. Biz bilmiyoruz ama çok var. Binamız 4 gündür kapalı, 10 gün karantinada kalacakmışız. Binamızda 40 daire var ve 98 kişi yaşıyor. Durumu ağır olan yok. Mutasyonlu olup olmadığı hakkında bize bilgi vermediler. Herkesi kontrol ettikten sonra binayı kapatıp gittiler. İhtiyaçlarımızı telefonla dışarıdan karşılıyoruz. Paketleri kapının önüne bırakıyorlar. Oradan alıp hemen içeri giriyoruz. Karşıda fırınımız var, her sabah bize ekmek bırakıyor. Bir an evvel bitmesini istiyoruz” diye konuştu.

“Sosyal mesafeyi korumalılar”

Sakinler apartmanın 8’inci katında oturan Havva Ön duruma isyan etti. Komşularının sosyal mesafeyi gözetmediğini iddia eden Ön, yasağa rağmen apartmanın bodrum katında okey oynandığını iddia etti.

Konuyla ilgili serzenişte bulunan Havva Ön; “Bodrumda okey oynadılar, birbirlerine gidip çay içtiler, bahçede piknik yaptılar, negatiflerin de hayatını engellediler. Eğer elimde delil olsaydı şikâyetçi olacaktım ama yok. Okey oynayanların hepsi bu binadalar. Sosyal mesafeyi korumalılar. Bir Allah bir ben biliyorum. Sadece bugün korudular sosyal mesafeyi. Benim kızım çalışıyor, maddi manevi ne yaşayacağımızı düşünmediler. Biz pozitif değiliz negatifiz, ama çıkamıyoruz” diye konuştu.

10 günlük karantina kararı

Tepebaşı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, apartmanda yaşayan 98 kişinin 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi. Geçen Cuma günü başlatılan karantinada apartman girişi Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik şeridi çekilerek, giriş-çıkışlara kapatıldı. Karantinadaki vatandaşların ihtiyaçları ise Vefa Sosyal Destek grupları tarafından karşılanıyor.