Son günlerde özellikle ülkemizin güney sahillerinde ard arda çıkan orman yangınları nedeniyle birçok ilde olduğu gibi Eskişehir’de de ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Resmi mesire alanları ise kullanıma açık olacak.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın Başkanlık ettiği Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunun aldığı karar şu şekilde;

“6831 sayılı Orman Kanunu'nun 69. ve 74. Maddesine göre düzenlenen ve Bakanlar Kurulunun 10.09.1976 tarih ve 7/12520 sayılı kararlarıyla yürürlüğe giren "Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkında Yönetmeliğin 32. maddesi gereğince Eskişehir İlinde; Eskişehir Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kararlarıyla 02.08.2021_30.09.2021 tarihleri arasında Ormanlara Giriş - Çıkışlar yasaklanmıştır”.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, “Birçok ilimiz büyük orman yangınlarına maruz kaldı. Çok şükür Eskişehir’de büyük bir yangınımız yok. Ama tedbiri elden bırakamayız. Söndürme ekiplerimizin yarısını güney illerine yardıma gönderdik. Kalan yarısı ile de teyakkuz halindeyiz. Bu dönemde vatandaşlarımızdan daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Öyle her ağacağın altına gidip piknik yapmasınlar, anız yakmasınlar ve bahçe temizliğinde ateş yakmasınlar. Bir duman gördüklerin de Alo 177ve112 hattına haber versinler” dedi.

Eskişehir'de mesire alanları serbest mi? 

Mesire ve piknik alanları ise yasak kapsamı dışında tutuldu. Vatandaşlar piknik alanlarını kullanabilecek. Ancak; piknik alanlarında akşam 20.00’den sonra ateş ve mangal yakılamayacak.

Hafta sonu iki küçük yangın

Cumartesi günü Mihalıççık ilçesi Sorkun Mahallesi yakınlarında bir yangın ihbarı alındı. Mahallede bulunan çok amaçlı su tankeri ile alevlere müdahale edildi. Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale ekibinin kısa sürede olay yerine gelmesi ile yangın büyümeden söndürüldü.

Yine aynı gün bu sefer Sarıcakaya İlçesi İğdir mahallesinde bir yangın çıktı. Ormanlık alana yakın kuru otların tutuşması ile başlayan yangın da Sarıcakaya ilk müdahale ekibi tarafından söndürüldü.

İzinler kaldırıldı

Bu arada Orman Genel Müdürlüğünde her kademede çalışan işçi ve memurların izinleri ikinci bir emre kadar iptal edildi. İzinde olanlar görev yerlerine geri çağrıldı.