TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Yönetimi adına açıklama yapan Orkun Kılıç şöyle konuştu;

"Dün Şanlıurfa Siverek’e bağlı Burçalık Köyü’nde iki yıldır cami imamı olarak görev yapan 44 yaşındaki Osman Çilenti, yaklaşık iki hafta önce Siverek Müftülüğü’nce koronavirüsten yaşamını yitirenlerin cenazelerini yıkamakla görevlendirildi. Sosyal medyada, müftülükteki bazı uygulamalara karşı çıktığı için Çilenti’ye bu görevin ceza olarak verildiği, kendisine salgından korunması amacıyla ekipman bile verilmediği iddia edildi. İmam Çilenti’nin cenaze yıkama esnasında kendisini kötü hissettiği ve birkaç gün sonra da yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu haber tüm toplum gibi bizde de derin üzüntüye sebebiyet vermiştir.

Bugün ise Odunpazarı Belediyesi’nde çalışmakta olan meslektaşımız Önder Tüfekçi’nin düğünlerde koronavirüs gözetmeni olarak görevlendirildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. 

Biz İnşaat Mühendisleri, kendi uzmanlık konumuz olan alanlarda deprem, sel gibi afetler sonrasında görev almaktan kaçınmadık, kaçınmayız. İhtiyaç duyulduğunda mesleki bilgi birikimimizi halkımızın hizmetine sunmayı görev biliriz. Ancak herkesin bildiği üzere İnşaat Mühendisleri, kolluk kuvvetleri ve sağlık çalışanları gibi salgın yönetimi konusunda bilgi ve tecrübe sahibi değildirler. Buna rağmen meslektaşlarımızın bu konuda görevlendirilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kurumlarda ilgili personel eksikliğinden ötürü böyle bir görevlendirilmeye mecbur kalındıysa, tüm meslektaşlarımızın rahatlaması adına Önder Tüfekçi’ye bu konuda verilen eğitimin ve kendisine teslim edilen koruyucu ekipmanların tutanaklarının kamuoyu ile paylaşılmasını eğer paylaşılamıyorsa meslektaşımızın derhal mesleği ile ilgili bir göreve iade edilmesini kamuoyu önünde Sayın Kazım Kurt'tan talep ediyoruz. 

Bugüne kadar iyi ilişkiler içerisinde kamu yararına bir çok projede beraber çalıştığımız sayın KURT’un, Odunpazarı Belediyesi’ni meslektaşlarımıza soruşturmalar açılmayan, görev yerleri değiştirilmeyen ve mobbing uygulanmayan bir kurum haline getireceğine inancımız tamdır"