İzmir Seferihisar'da saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tüm Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ile İç Anadolu'nun batısında da hissedildi. Yaklaşık 15 saniye süren sarsıntı Eskişehir'in geniş bir kısmında da hissedildi. 

Depremden notlar... 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. 

Deprem İzmir’in yanı sıra Eskişehir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.

Eskişehir'de Tepebaşı bölgesinde yoğun hissedildi

Sarsıntının Eskişehir'de özellikle merkez Tepebaşı ilçesi bölgesinde yoğun hissedildiği bildirildi. 

Sosyal medya üzerinden o anı anlattı

Deprem Eskişehir’in yanı sıra Kütahya'da da hissedildi. Depremi hissedenler sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde de hissedilen deprem anında vatandaşlar evlerindeki ve işyerlerindeki sallanan lambaları cep telefonu ile görüntüledi.

Sarsıntı sırasında çalışma masasında bulunan Ali İşleyen, "Deprem olduğu anda bilgisayara bakıyordum. Ekran bir anda masa ile birlikte sarsılmaya başladı. İlk başta ayağımı çarptım sandım. Daha sonra koltuğum da sallanmaya başladı. Korktum, dışarı kaçtım" dedi.