İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar ile 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması saat 20.00'den itibaren başladı. Eskişehir'de, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ana caddeler üzerinde kontrol noktası oluşturdu. Polis, saat 20.00'den itibaren vatandaşları durdurarak belgelerini kontrol etti.  

14 saat devam edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile saat 20.00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, yarın (22 Kasım 2020 Pazar) sabah saat 10.00’a kadar devam edecek. Tüm yurtta başlayan kısıtlamalar, Eskişehir’de de polis ekipleri tarafından alınan önlemler ile uygulamaya konuldu.

Saatler 20.00’ı gösterdiğinde polis ekipleri tüm önlemleri alarak belirli cadde ve yolları kapatıp vatandaşları evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

Yarın (22 Kasım 2020 Pazar) sabah saat 10’a kadar sürecek olan yasak kapsamında bazı meslek grupları muaf tutulurken, diğer vatandaşlar 81 ilde olduğu gibi 14 saat boyunca evlerinden çıkamayacak.

Kısıtlamanın başlangıç anı havadan görüntülendi

Yasak sonrası Eskişehir adeta hayalet bir şehre döndü. Sokaklarda sadece polis ekipleri ve dışarı çıkma kısıtlaması olmayan meslek gruplarından vatandaşlar bulunurken, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı, Doktorlar Caddesi, İsmet İnönü-1 Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi gibi bölgelerde insan kalmadı.

Yasaklar hafta sonu belirtilen saatlerde iki gün boyunca devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması/yasağı hangi tarihten itibaren başlayacak?

Hafta sonları akşam 20'den sabah saat 10'a kadar sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Uygulama ilk olarak 21 Kasım Cumartesi saat 20.00'dan itibaren başladı. 21 Kasım Cumartesi saat 20.00'dan 22 Kasım Pazar saat 10.00'a kadar sokağa çıkılamayacak.

22 Kasım Pazar 20.00'da başlayacak kısıtlama 23 Kasım Pazartesi sabah 05.00'da sona erecek.

Büyükşehir'den toplu ulaşım açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda "Kıymetli hemşehrilerimiz, 21 Kasım ve 22 Kasım tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamında olan vatandaşlarımız için otobüslerimiz hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca bu hafta sonu gerçekleştirilecek ve şehrimizde 16 bin adayın gireceği Kamu Personel Seçme Sınavı nedeniyle tramvaylarımız da Cumartesi ve Pazar günü sabah saatlerinde de seferlerine devam edecek olup, 20.00’den sonra ise toplu taşıma yalnızca otobüslerle sağlanacaktır" denildi.