ESCEVDER Başkanı Sadık Yurtman, ziyaretle ilgili olarak, "Eskişehir Sulama Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Yunus Ağan’ı makamında ziyaret ederek, şehrimiz içinden geçen açık ve kapalı su kanallarında meydana  gelen atık ve çöplerin durumunu, hatta yağmur suyu hatlarına bağlanma ihtimali olan fosseptik bağlantılarını ve bu sorunlarla ilgili sorumlu kişi ve kurumları masaya yatırılmıştır. Yunus Ağan 'Su kanallarının temizleme işinin uhdelerinde olduğunu fakat mali olanaklarının yetersizliğinden yeterince temizleyemediklerini ve temizlenen kanallarında halkımız tarafından kısa sürede çöp yığınına dönüştürüldüğünden' yakınmıştır. Bunun önüne geçilmesi için halkımızın duyarlı davranarak sulama kanallarını kirletmemeleri konusunda Çevre derneği olarak elimizden gelen ne varsa yapabileceğimizi, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüleceği iletilmiştir" dedi.

"Kurumlar elini taşın altına koymalı"

Yurtman, "Ayrıca Porsuk barajından başlayıp Eskişehir ve Alpu Ovası'nı sulayabilecek kapalı sistem sulama projesinin önemi bir kez daha ön plana çıkması gerektiği üzerinde duruldu. Bu konuda kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyması gerektiği vurgulanmıştır" diye konuştu. 

Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ( ESCEVDER ) olarak sulama kanallarındaki çevre kirliğinin  takipcisi olduğumuzu ve olacağımızı ve bu kirliliğin bir an önce önlenmesi konusunda ilgili ve yetkililerden talep ettiğimizi kamu oyu ile paylaşırız.