Prof. Dr. Uğur Bilge, delta varyantının Covid-19'a neden olan virüsün önceki türlerine göre daha çok enfeksiyona neden olduğunu ve daha hızlı yayıldığını belirtti. Aşılanmamış kişilerde delta varyantının, önceki Covid-19 varyantlarına göre daha ciddi hastalığa neden olabildiğini ifade eden Bilge "Koronavirüs aşısı bu varyant da dahil olmak üzere, Covid-19’a yakalanma riskini azaltır, hastaneye yatış ve ölümün önlenmesinde oldukça etkilidir" dedi.  

"Bu ve olası diğer varyantların yayılmasını önlemek için aşı olun, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyun" uyarısında bulunan Bilge "Dünyada az da olsa Covid-19'u geçirenler hastalığa tekrar yakalanabilmektedir. Bu kişilerin de aşı olmaları hastalığa yeniden yakalanmalarını önlemektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir'de en çok vaka görülen grubu da açıkladı. Bilge "Eskişehir'de vakaların büyük çoğunluğu, ev hanımı, öğrenci, emekli gibi çalışmayan kesimdir. Çalışmayan kesim içinde ev hanımları en fazla Covid-19’a yakalananlardır. Son dönemde bulaşın ana kaynağı ev içi bulaş, yakın çevre ve sosyal etkinliklerdir. Bazı vakalarda görüyoruz ki, aynı aile içinde aşılı olanlar hastalığa yakalanmazken, aşısız olanlar enfekte olup hastalığı yaymakta hatta bu kişilerde yoğun bakım yatışı ve ölüm dahi görülmektedir. Bu nedenle kişilerin hem kendisinin aşılanması hem de yakın çevresini aşılatması önemlidir. Herkese çağrımız kendilerinin aşılanırken yakın çevresini de aşılanmaya teşvik etmesidir" dedi.