Eskişehir Ticaret Odası üyelerinin ve çalışanlarının sağlıklarını korumak, üye işyerlerinde salgının önüne geçmek için çok önemli bir anlaşmaya imza attı. ETO üyesi firmalar ve çalışanları piyasa koşullarına göre çok daha düşük bir ücretle COVID-19 PCR Testi yaptırabilecek. Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi ile yapılan protokol sayesinde ETO üyesi firmalar ve çalışanları 19 Ekim 2020 tarihinden itibaren 160 TL+KDV karşılığında COVID-19 PCR Testi hizmeti alabilecek. 

10’dan fazla çalışanı olana işyerinde test imkanı

ETO üyesi firmalar ve çalışanları COVID-19 PCR Testi için www.etonet.org.tr adresinden başvuru yapabilecek. COVID-19 PCR Testi, Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde oluşturulan merkez ile Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi’nde yapılacak. Günlük 1500 test kapasitesine sahip olacak merkezlerden ayrıca, 10’dan fazla personeli olan firmalar randevu ile işyerinde test yapılmasını talep edebilecek. ETO üyelerinin talebi doğrultusunda şehir merkezinde de test merkezleri oluşturulacak. 

PCR Testi COVID-19 için neden önemli?

PCR testi, COVID-19 ile mücadele sürecinde etkin bir biçimde kullanılıyor. PCR testleri asemptomatik olarak adlandırılan, virüsle ilgili her hangi bir belirti göstermeyen ancak bulaştırıcı olabilen taşıyıcı kişilerin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Kişinin COVID-19 virüsü taşıdığı burun ve boğaz ucundan örneklerle tespit edilebiliyor. Bu sayede hastalığın daha fazla kişiye bulaşmasının önüne geçilebiliyor.

Firmaların sürdürülebilirliğine ve bütçelerine katkı

COVID-19 salgının etkilerinin sonbahar ve kış döneminde de sürmesinin beklendiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, hastalığın iş yerlerinde yayılmasının önüne geçmek için tedbirlerinin yanı sıra test yaptırmanın da önemli olduğunu söyledi. ETO üyelerin ve çalışanlarının COVID-19 PCR Testi’ne uygun bir ücretle ulaşmaları için Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi ile anlaşma yaptıklarını belirten Güler, bu sayede firmaların hem sürdürülebilirliliğine hem de bütçelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. 

ETO üyeleri ve çalışanları güven içinde test yaptırabilir 

Eskişehir Özel Gürlife Hastanesi’nin COVID-19 PCR Testi için Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini belirten Özel Gürlife Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Özdemir, ETO üyelerine de hizmet sunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Özdemir, ETO üyelerinin ve çalışanlarının güvenli bir biçimde ve Özel Gürlife Hastanesi kalitesiyle COVID-19 PCR Testi yaptırabileceklerinin altını çizdi.