İlk yıldırım geçtiğimiz çarşamba günü Sarıcakaya Sakarya Orman İşletme Şefliği, Alapınar Mahallesi kırsalında ormanlık alana düştü. Yıldırım yerdeki otları tutuşturdu. Saat 17.20 de alınan ihbara Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü ilk müdahale ekipleri gitti. Ancak yanan yere yol olmadığı için araçlar ulaşamadı. Sırt pompalarını ve su bidonlarını alan 7 orman işçisi, orman içinde 2 km yürüyerek yıldırımın düştüğü yere ulaştı. 200 metrekarelik bir alanda yangını söndüren işçiler den 3 kişi tekrar alevlenmesin diye sabaha kadar bekledi. Yangında az miktarda kızılçam ağacı zarar gördü.

İkinci yangın perşembe günü Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü Kartal İşletme Şefliği sınırları içinde kalan Çalcı Mahallesi Deliköy mevkiinde bir ağaca yıldırım düşmesinden meydana geldi. Yangını 16.30’da Sarıyar barajının karşısında kalan Nallıhan’a ait gözetleme kulesi görevlisi gördü. Olay yerine hemen 1ilk müdahale aracı, 2 arazöz ve 1 su tankeri ve 20 orman işçisi sevk edildi.

Yolu olmayan bir yerde başlayan yangına ulaşmak için işçiler greyder desteği ile şerit açtı. Açılan şeritten ilerleyen arazözler ile alevlere müdahale edildi. Kızılçam türünden ağaçların olduğu 5 dekarlık bir alanda yangın söndürüldü. Söndürme çalışmalarına Çalcı Mahallesinde yaşayan vatandaşlarda katıldı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, her 2 yangında da üstün gayret gösteren söndürme ekiplerini tebrik etti.