Eskişehir'de Hasan Polatkan Havalimanı sorunu gündemden düşmüyor. Önce kapatılacağı iddia edilen Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili AK Parti milletvekilleri bir açıklama yapmış ve havalimanına uçuşların eskisi gibi devam edeceğini ifade etmişti. Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılması girişimine tepkiler üzerine geri adım atan Ulaştırma Bakanlığı’nın, şimdi de havayolu şirketlerine ‘Zafer Havaalanı’na sefer koymaları koşuluyla Eskişehir’e uçma izni verdiği’ ortaya çıkmıştı. 

Şirketlere yapılan baskıyı kamuoyuna duyuran CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eskişehir’e uçan üç şirket geçen hafta Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’ndan kullanacakları 8 uçuştan 6’sını Zafer’e kaydırmak zorunda kaldı. Bu hafta da şimdiden 6 uçuş Zafer’e kaydırılmış durumda. Çünkü bakanlık şirketlere ‘Bir kez Eskişehir’e uçacaksanız, 2 kez de Zafer’e uçacaksınız’ baskısı yapıyor. Ayrıca havayolu şirketlerine iki haftalık uçuş planı sunma zorunluluğu getirilmiş. Bu iki koşul nedeniyle şirketler Eskişehir’den çekiliyor” demişti.

Gündemden düşmeyen Hasan Polatkan Havalimanı konusunda bir açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini söyledi. Sakallı, "Dünkü MKYK toplantısında Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı ile ilgili yaşanan son gelişmeleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ilettim. Konu gündemimizde" dedi.