Grevde olduklarını ifade ederek, yüksek ateşi bulunan çocuğu muayene etmediği iddia edilen iki doktor, skandal sözlerle çocuğun annesini de sağlık ocağından kovmaktan beter etmiş, çaresiz anne, yaşadıklarını Eskişehir Ekspres'e gözyaşları içinde anlatmıştı. Yaşanan üzücü olay sonrası Sağlık il Müdürlüğü'nün devreye girdiği öğrenildi. Anne Denizer, çocuğunun sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri şu sözlerle anlattı, "Durumu sizinle paylaştığımın sabahı saat 09.30'da İl Sağlık Müdürlüğünden Sayın Melih Batur Bey beni aradı. Çocuğumun durumunu sordu, ben de babası geldiğinde hastaneye acile götüreceğimi öksürüğünün devam ettiğini söyledim.  Sağolsun çok güzel ilgilendi yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduğunu bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.  Şehir Hastanesi'nde çocuk doktorunun muayene edeceğini ilgileneceğini söyledi.   Şehir Hastanesine gittik.  Hastane yönetimi ve Başhekim Yardımcısi Savaş Bey çok ilgilendi. Çocuk Doktoru Nurtaç Eke Hanımefendiye yönlendirdi, detaylı muayene etti ve ciğerlerinin balgamla dolduğunu yatarak tedavi görmesi gerektiğini sürecin en az 7-10 gün süreceğini söyledi. Evde bir çocuğum daha olduğunu ona kimsenin bakamayacağından dolayı evde tedavi rica ettim. Gerekli kan tahlili ve röntgeni çekti başhekim yardımcısı sağolsun tekrar bizi aradı ilgilendi tekrar arayacağını söyledi" diye konuştu. 

Çocuğuma bir şey olsaydı, hesabını kim verecekti?

Denizer, "Düşünün normalde hastaneye yatacak kadar durumu ağır bir bebek. Derman Aile Sağlık Merkezindeki iki doktor T. Y. ve U.C. B ateşi ve öksürüğü var diye çaresizce yardım isterken grev nedeniyle beni ve bebeğimi aile sağlığı merkezinden kovan doktorlar... Peki onların yüzünden ogün çocuğuma birşey olsaydı bugün hesabını kim verecekti?" dedi. 

Doktorların çalışma şartlarının bedelini biz hastalar mı ödeyelim?

Denizer, şöyle devam etti;

"Doktorun maaşını ya da çalışma şartlarını biz hastalar belirlemiyoruz ki bedelini hastalara ödetmeye kalkıyorlar? Doktorluk kutsal meslekdir bu mesleğe başlarken yok günde beş hastaya bakar şu kadar para alırım şu saatte eve giderim diye mi doktorluğu seçtiler acaba, yoksa bi can daha nasıl kurtarılır diye mi Tıp Fakültesi bitirildi … Yazık çok yazık işini gerçekten hakkıyla yapan çok özverili doktorların yanında bu tarz kişilerin de olması çok üzücü. Sesimizi çıkarabildik bebeğim belkide çok kötü durumdan sesimin duyrurulmasıyla çıktı, ya sesini duyuramayan daha zorda kalan ve neticesinde daha kötü durumla karşılaşan anneler babalar varsa düşünmek bile istemiyorum… Yapılan tetkiklerin neticesinde doktor hanım bronşit teşhisi koydu şuan evde antibiyotik ve buhar tedavisi görüyor.  Bizler için tüm varlığımız olan evlatlarımız onlar için sadece bir isim olmamalı … Doktorluk insanlığı ve vicdanı unutturmamalı … Evet bugün evladım değerli il sağlık müdürlüğü ekibi ve Eskişehir Şehir Hastanesi yönetimi sayesinde bir isim olarak kalmadı, gerçekten bir bebeğe bir cana değer verildi… Derman Sağlık Ocağındaki o iki doktoru vicdanlarına havale ediyorum"