AA-NTV 

Eğitim amacıyla kullanılan CASA tipi askeri uçak, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca Mevkii'nde düştü. 

Eskişehir'den eğitim amaçlı kalkan uçakta yer alan 2 pilot ve bir teknisyenin şehit olduğu açıklandı.

Uçağın enkazı ve şehit olan Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ile Teknisyen Astsubay Ömer Kadir Arlı'nın naaşlar Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde bulundu.

Kazanın nedeni henüz belirlenemedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de uçağın düşmesiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

CASA'LARIN DÖRDÜNCÜ KAZASI: CASA tipi uçaklar daha önce de ölümlü kazalara neden olmuştu. 2001 yılında CASA tipi uçaklarla 3 kaza gerçekleşmiş ve bu uçakların uçuşlarına bir süre ara verilmişti. Kazalarda 41 kişi hayatını kaybetmişti.

19 Ocak 2001'de Kayseri'de düşen CASA'da 3 kişi hayatını kaybetti.

17 Mayıs 2001'de düşen uçakta 34 asker şehit olmuştu. Malatya'ya inmeye çalışan uçak bordo bereli komandoları taşıyordu.

Olaydan iki gün sonra 19 Mayıs 2001'de test uçuşu sırasında düşen uçakta 4 kişi öldü.