Ziyarette konuşan ETO Başkanı Güler, “Belçika ile ilişkilerimiz arasında inanılmaz bağlarımız var. Bugün sayın vekilimiz heyet ile birlikte on bininci yolcu ile beraber Eskişehir’e geldiler, biz de kendilerini karşıladık. Şu anda haftada iki seferimiz var Belçika ile Eskişehir arasında. Bundan sonraki süreçte günlük seferlere dönecek. Bu bizi çok mutlu ediyor. Eskişehir’e gelen misafirlerimizin Eskişehir ekonomi hayatına çok büyük katkı sağladıklarını yakınen izliyoruz ve görüyoruz. Eskişehir iş adamlarımızla Belçika’daki iş adamlarımızı bir araya getirerek kazan kazan modeli çerçevesinde nasılb ir işbirliği yapabilirizi konuşacağız gün içerisinde. Bunu ticari anlamda bir yere taşımadığımız sürece bunun sürdürebilirliğini sağlamamız mümkün değil. Bizi çok mutlu eden on bin yolcunun Eskişehir’e ulaşması. Bu çok büyük kazanç Eskişehir için. Bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ümit ediyoruz ki Eskişehir’e yüz binlerce yolcu gelsinBelçika Federal Milletvekili Veli Yüksel ise, “Eskişehir Havalimanı aslında siyasi ve ekonomik anlamda hak ettiği yerde değil. Bugün 2007 yılından beri farklı hava yolları Eskişehir’e uçuş gerçekleştirmekte. Bu uçuşları yalnızca etnik Pazar olarak görmek çok yanlış. Ve bu pazarın güçlenmesi genişlenmesi ve uçuşların artırılması gurbette yaşayan vatandaşlarımızın tabi ki menfaatine ama tabi ki Eskişehir’in ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Biz bunu bugün sayın başkanımızla, sayın valimizle, sayın bakanımızla bunun altını çizdik. Bizim gönlümüzden geçen çok daha fazla uçuş gerçekleştirilmesi. Bu yolcular Eskişehir ekonomik anlamda fayda sağlayacaklar. O yüzden önümüzdeki süreçte havalimanının daha düzenli daha kapsamlı hizmet verebilmek için sayın başkanım ve heyetiyle görüşme gerçekleştireceğiz. Eskişehir havalimanı sadece gurbetçi taşımıyor, aynı zamanda Belçika ve Türkiye arasında bir köprü vazifesi yürütüyor. Ticaretin artırılması, Belçikalı firmaların buraya çekilebilmesi, Türk firmalarının Belçika ile ticaret yapabilmesi konusunda bir fırsat ve biz bu fırsatı kalıcı hale getirmek durumundayız. Ticaret Bakanımız adına da bunun sözünü vermek için geldim. Biz ümit ediyoruz ki Eskişehir’e yüz binlerce yolcu gelsin. Eskişehir Havalimanına sahip çıkmanın zamanı geldi diye düşünüyorum” dedi.

Eskişehir’de konsolosluk olmalıYüksel, Belçika’da çok fazla Emirdağlı bulunduğuna dikkat çekerek, “Eskişehir’de yüz elli bine yakın Emirdağlı var. Ve bu nüfusun büyük bir kısmı Belçika’da gurbette yaşıyor. Bu vatandaşlarımızın bir takım resmi işlemleri oluyor ve bunlar zaman zaman resmi işlemler için Ankara’ya, İstanbul’a gidiyorlar. Ben bu vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunulabilmesi için Belçika’nın Eskişehir’de bir fahri konsolosluğu açılmasını sayın dış işleri bakanımıza döndüğümde aktaracağım. Bunun altı yapı çalışmalarını kurumlarla görüşeceğiz. Bu hizmetin Eskişehir’e farklı bir imaj vereceğini düşünüyorum. Bunu döndüğümüzde masaya yatıracağız. Bizim amacımız Eskişehir’in kalkınması” diye konuştu.