Jandarma Genel Komutanlığında görevli Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu, Kahramanmaraş Havaalanı'nda helikopteri yönlendirirken helikopterin kanadı çarpması sonucu şehit oldu. Şehit albayın naaşı Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bakan Soylu'dan açıklama

Olay ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamasında “Deprem bölgesinde birlikte çalıştığım mesai arkadaşım; Kahraman Jandarma Pilot Kıdemli Albayımız Oğuzhan Adalıoğlu, helikopteri kalkış için yönlendirdiği esnada pervanenin çarpması sonucu şehit düşmüştür. Ailesine, Jandarma Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Valilikten yeni bilgi

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise, "Deprem nedeniyle ilimizde görev yapmakta olan Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu şehit olmuştur. Şehidimiz için Kahramanmaraş Havaalanında düzenlenecek törenin ardından naaşı Ankara'ya uğurlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Büyükerşen'den mesaj

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş’ta helikopteri yönlendirirken kanat çarpması sonucu şehit olan Eskişehirli evladımız Jandarma Albay Pilot Oğuzhan Adalıoğu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı. 

Harun Karacan'dan mesaj

Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da "Eskişehirimize şehit ateşi düştü. Deprem bölgesinde helikopterin kalkışını yönlendirdiği esnada pervanenin çarpması sonucu şehit olan Kahraman Jandarma Pilot Kıdemli Albay Oğuzhan Adalıoğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine, hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Olay sonrası, havaalanına sağlık ekibi ve polis ekipleri sevk edilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.