Eskişehir'de görevli olan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Samet Temel’in sosyal medyada paylaştığı video gündeme oturdu. Yunusemre Devlet Hastanesi'ndeki poliklinik odasından görevliler tarafından zorla çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Dr. Samet Temel, o anları anbean görüntüledi. Video kaydında, hastane yönetiminden bir görevlinin, güvenlik görevlileri eşliğinde poliklinik odasına geldiği ve burada tartışma yaşandığı görülüyor. 

İlk olarak Eskişehir Ekspres'in detaylarına ulaştığı olayın görüntüleri Eskişehir'de büyük yankı uyandırdı. İlk tepki SES Eskişehir Şubesi'nden geldi. SES Eskişehir Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, "Liyakatsiz yöneticiler, performans baskısı, keyfiyet ve yandaş sendika ile kol kola yürütülen atamalar/yer değiştirmeler, mobbing had safhaya ulaşmıştır. Sağlık sistemi çürütülmüştür. Çalışanlar bir taraftan salgınla uğraşıp hayatını korumaya çalışırken bir taraftan da bu tür baskılarla kuralsız ve keyfi davranışlara maruz kalmaktadır" dedi. 

Özkavak, "Dün gece Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde Dr Samet Temel’in yaşadıkları ile ilgili önce sosyal medyaya düşen görüntüler ve akabinde yerel basına yansıyan haberler ile bir kez daha sarsıldık. Sendika olarak olaylar ile ilgili incelemeler ve görüşmeler yaptık. Üyelerimizden ve diğer sağlık çalışanlarından bilgi aldık" dedi. 

"Sağlık kurumları iyi yönetilemiyor"

Özkavak "Hemen başta belirtmemiz gerekir ki bu tür olaylar birçok alandaki çürümüşlüğün, yozlaşmanın, liyakatsizliğin, değerbilmezliğin, taraftarlığın, yandaş sendikacılığın, mobbingin sağlık alanındaki tezahürlerindendir. Bu tür olaylar neden değil; saydığımız başlıkların sonucudur.  Yunus Emre Devlet Hastanesi’ndeki olayları basit bir tartışma, şiddet, mobbing haberi olarak görmek ve böyle değerlendirmek gerçeği es geçmektir. Evet görüntülerde , anlatılanlarda; şiddetin, mobbingin, baskının açıkça yaşandığını görüyoruz anlıyoruz. Biz sağlık emekçileri olarak buna benzer basına yansımayan onlarca olay yaşıyoruz. Yöneticilerin açık/kapalı tehdidine, mobbingine maruz kalıyoruz. Bu olay yine bir sağlık emekçisinin itirazları üzerine açığa çıkan “buz dağının görünen yüzüdür”. Hastaneler ve diğer sağlık kurumları uzun zamandır söylediğimiz gibi iyi yönetilememektedir" dedi. 

"Sağlıkçılar baskılara maruz kalıyor"

Dr. Özkavak, "Liyakatsiz yöneticiler, performans baskısı, keyfiyet ve yandaş sendika ile kol kola yürütülen atamalar/yer değiştirmeler, mobbing had safhaya ulaşmıştır. Sağlık sistemi çürütülmüştür. Çalışanlar bir taraftan salgınla uğraşıp hayatını korumaya çalışırken bir taraftan da bu tür baskılarla kuralsız ve keyfi davranışlara maruz kalmaktadır. Son bir ayda “Çifteler Devlet Hastanesi Haberleri”, ”Şehir Hastanesi Haberleri” basına yansıdı; şimdi de burası düşünüldüğünde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılır. Sonuç olarak dünkü olayda çok sayıda yöneticinin dahli olduğu iddia edilmektedir. Sosyal medyadaki görüntüler ve basında detaylandırılan haberler çok ciddidir. Konunun geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır. SES Eskişehir Şubesi olarak adli ve idari tahkikatların yapılmasını, olayların tüm boyutlarıyla soruşturulmasını talep ediyoruz. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası olarak; sağlık emekçilerine uygulanan her türlü baskının mobbingin, şiddetin karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz.   Sağlık Emekçilerinin her türlü haklı taleplerinin yanında olacağız" diye konuştu.

Yunusemre Devlet Hastanesi'nde neler oluyor? Eskişehir'i sarsan görüntüler (Detaylar için tıklayın)