Gündoğdu bölgesi ile ilgili herhangi bir şekilde bakanlıktan yetki talebinin olmadığını ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, “7 yıldır burada resmi bir talebiniz olmadığı anlaşılıyor. Orada afet riskli alanla ilgili Büyükşehir Belediyesinin nasıl bir çalışması varsa, oranın bir parçası olursanız, beraber yapılabilirse çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Böyle bir girişim var mı? diye konuştu.

Arslan: Gündoğdu'yu Vişnelik gibi yapacakken...

CHP Meclis Üyesi İbrahim Arslan ise afet riskli alan kararını bakanlığın aldığını, kararı ancak bakanlığın geri alabileceğini söyledi. Yargı yoluyla bu işin çözülebileceğini ifade eden Arslan, “Gündoğdu, Vişnelik gibi yapabilecekken, çöküntü haline getirdiniz. Bakanlık kararı yoluyla burayı afet riskli alandan çıkarabilirsiniz” dedi

Seslerin epey yükseldiği toplantıda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sesler yükselse dahi meclis üyelerinin birbiriyle konuşması gerektiğini söyledi.

Kurt, “Tahammül edeceksiniz. 18 yıldır biz size nasıl katlanıyorsak siz de bize katlanacaksınız” diye konuştu. 

Bakanlar kurulunun Gündoğdu'yu afet riskli alan ilan ederken dönüşümünün de yapılacağını söylediğini kaydeden Kurt "Ne Burhan Bey ne bizim dönemimizde bakanlıktan böyle bir yetki devri söz konusu değildir. Bakanlıkla bizim görüşmelerimizde Küçük Sanayi'yi de bize devredeceklerdi. Anlaşma böyleydi. Bizde projeyi yaptık. Maketi de duruyor. Bakanlığın yetkiyi belediyeye devretmesini engellediler. Sorun bu. Büyükşehir tüm valiliklerde bu görüşmeyi yaptı. Mahkeme kararları çok net Gündoğdu’da. Bakanlar kurulu kararı yanlıştır ama davayı açan mülkiyet için bakanlık kararı gerekiyor deniyor. Tablo budur. Şu noktada çok netiz. Bu bölgelerde dönüşüm şarttır. Bunun sorumluluğu ilan edene ve gereğini yapmayana aittir. Çöküntü bölgesidir" şeklinde konuştu.

Uzun tartışmaların ardından oturum sonlandırıldı.