İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde yürütülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri denetimleri Eskişehir'in ilçelerinde devam ediyor. Kaymakamlar eşliğinde yapılan denetimlerde işyerlerinin Covid-19 kuralların uyup uymadıkları kontrol edilirken, esnaflar ve vatandaşlar da maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor. 

Alpu'da Kaymakam Kübra Karaalioğlu, esnafı ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konularında dikkatli olunmasını istedi. Kaymakam Karaalioğlu ile birlikte denetimlere Belediye Başkanı Gürbüz Güller, İlçe Jandarma Komutan Vekili Gökhan Özel ve İlçe Emniyet Müdürü Emrah Demircioğlu da katıldı.

İnönü'de Kaymakam Rumeysa Sena Kurt, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Hamacı, kurum amirleri ve muhtarlarla birlikte, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ilçede denetimler gerçekleştirerek, alınan tedbirlere uyulmasının önemini ve salgınla mücadelede birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Seyitgazi'de de koronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Kaymakam Vekili Oray Güven, ilçedeki işletmeleri tek tek gezerek, maske, mesafe ve hijyen denetimi yaptı.

Günyüzü'nde ise Kaymakam Burak Akeller ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akansel, esnafı ziyaret ederek maske, mesafe ve hijyen konularında dikkatli olunmasını istedi. Kaymakam Akeller, "Bugün Günyüzü ilçemizde esnaflarımızı ziyaret ettik. Koronavirüsle ilgili alınması gereken tedbirleri esnafımıza hatırlattık. Kurallara yüzde 90 uyuluyor. Uymayan vatandaşlarımıza da gerekli uyarılarda bulunduk. Bu mücadeleye hep birlikte edeceğiz. Aksi takdirde başarısız oluruz. Bu da olsun istemiyoruz" dedi.