CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Dışişleri Komisyonu’na gelen Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na yolların neden tamamlanmadığını sordu. 6 yıldır Meclis’te söylemesine rağmen çağrılarına duyarsız kalınmasına tepki gösteren Çakırözer, “Bu iktidar Afyon ilinden çıkıp da Gazlıgöl'e kadar kaymak gibi çift gidiş, çift geliş yol yapıyor ama aynı yol Eskişehir il sınırına Kırka’ya gelince ölüm yoluna dönüyor. Seyitgazi-Kırka yolu, Eskişehir-Alpu yolu hala tamamlanmadı. Ben 6 yıldır söylüyorum, benden önceki yıllarda da Milletvekillerimiz söyledi. Yüzlerce ölümlü kazanın yaşandığı bu yollara, çağrılarımıza bu kadar duyarsızlık artık yeter! Sadece Eskişehirliler değil, onbinlerce yurttaşımız bu yolları kullanıyor. Önceliğinizi bu yollara verin artık bu ölüm yollarını bitirin” çağrısında bulundu. 

Çakırözer’e yanıtında Afyon-Kırka-Seyitgazi yolunun ne zaman tamamlanacağına ilişkin kesin tarih vermeyen Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu projenin bitirilmesinin ardından yatırım programına alınarak yapılmasının planlandığının söyledi. 

Yüzlerce ölümlü kaza yaşandı 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, uluslararası anlaşmaların görüşüldüğü TBMM Dışişleri Komisyonu’nda Eskişehir’de binlerce ölümlü kazanın yaşandığı ‘ölüm yollarını’ gündeme getirdi. Çakırözer, Komisyona katılan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na Afyon-Kırka-Seyitgazi yolu ile Eskişehir-Alpu-Mihallıçcık yolunun ne zaman tamamlanacağını sordu. Meclis’te Genel Kurul’da, bütçe görüşmelerinde, komisyonlarda defalarca gündeme getirilmesine rağmen yolların hala tamamlanmamasına tepki gösteren Çakırözer, “Bu yollarda her yıl yüzlerce ölümlü kaza yaşanıyor. İnsanlarımız yaşamlarını yitiriyor. Artık yeter, bu yolları bitirin” dedi. 

"Sadece Eskişehirliler kullanmıyor" 

Meclis’te ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan bu yolların bitirilmesi için defalarca çağrıda bulunduğunu aktaran Çakırözer, “Afyon-Kırka-Seyitgazi yolu, Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihallıçcık yolu yıllardır tamamlanmadı. Bütçede söylüyorum, Genel Kurulda söylüyorum. Benden önceki yıllarda da Milletvekillerimiz defalarca gündeme getirmiş. Ama hala dikkate alan yok. Bu kadar duyarsızlık artık yeter. Çünkü sadece Eskişehirliler değil on binlerce insanımız Afyon-Seyitgazi-Kırka yolunu kullanıyor. Bu iktidar, Afyon ilinden çıkıp da Gazlıgöl'e kadar çift gidiş, çift geliş kaymak gibi yol yapıyor bu yol Eskişehir il sınırında ölüm yoluna döndürüyorsa ve çağrılarımıza duyarsız kalınıyorsa bunu kabul edemeyiz. Eskişehir'in şu anda en fazla ölüm yaşanan yolu, bu Afyon-Kırka-Seyitgazi yoludur. Hele kışın neredeyse her gün kaza oluyor bu yolda. Topu topu yapacağınız 30-40 kilometre yol. Artık Eskişehir’imizin bu ölüm yollarına de el atın” diye konuştu. 

FOTOĞRAF: CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER

"Yapacağız diyorsunuz, seçim bitince unutuyorsunuz" 

Eskişehir-Alpu-Mihallıçcık yolunu da Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu’nun gündemine getiren Çakırözer, yolun ne zaman tamamlanacağını sordu. Çakırözer, “Eskişehir’de yine Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihalıççık yolu yapacağız deniyor. Seçim zamanı kamyonlar geliyor, çalışma yapılıyor, ondan sonra seçim bittiği anda onlar da ortadan kayboluyor. Bunlar kabul edilemez. Bu konuda ben parti ayrımı gözetmeksizin tüm milletvekillerimizden destek istiyorum” dedi. 

"Kesin tarih yine yok!"

Çakırözer’e yanıtında Afyon-Kırka-Seyitgazi yolunun ne zaman yapılacağına ilişkin kesin tarih vermeyen Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu projenin bitirilmesinin ardından yolun yatırım programına alınarak yapılmasının planlandığını söyledi. Uraloğlu, yaklaşık 40 kilometrelik Eskişehir-Alpu karayolu genişletme çalışmasının da iki kilometrelik bölümün bitirildiğini açıklayarak, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.