Edinilen ilk bilgilere göre merkez üssü, saat 14.04'te merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin merkez üssü ve şiddetini AFAD duyurdu. Sarsıntı Eskişehir'in tamamından da şiddetli şekilde hissedildi. Depremin Afyonkarahisar, Bursa ve Uşak'tan da hissedildiği ifade ediliyor.

Çalışma başlatıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Altıntaş ilçesi Gecek köyü yakınları olarak saptadığı deprem, saat 14.04’te meydana geldi. Yerin 7.16 kilometre derinliğinde olan deprem, Altıntaş ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve Eskişehir’in de aralarında olduğu çevre illerde hissedildi. Paniğe neden olan depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için ekipler araştırma başlattı.

Boğaziçi 4,9 dedi

​Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı.

AFAD'dan yeni açıklama

AFAD'ın Kütahya'da meydana gelen depremin ardından "Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Eskişehir'de de hissedildi

Depremi hisseden Eskişehirliler sosyal medyada deprem paylaşımları yaptı.

Bakan Yardımcısı'ndan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kütahya’da meydana gelen depremle nedeniyle Kütahya halkı için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirterek, “An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Afyonlular kendini sokağa attı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem Afyonkarahisar’da da hissedildi. Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalanarak kendini dışarı attı. Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde herhangi bir yıkım ya da olumsuz ihbar olmadığı bildirildi.

Vali Çelik'ten ilk açıklama

Merkez üssü Kütahya’nın Altıntaş ilçesi olan 5.0 şiddetindeki deprem, saat 14.04’de meydana geldi. Deprem kısa süreli paniğe neden olurken, Afyonkarahisar ve Eskişehir’de de hissedildi. Deprem sonrasında vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. Kütahya Valisi Ali Çelik, depremde şu ana kadar kendilerine intikal eden bir ihbarın olmadığını ifade etti. Vali Çelik son durum hakkında, “Meydana gelen depremde şu ana kadar bir yıkım yaralanma intikal etmedi. Şu ana kadar olumsuz bir geliş yok. Can ve mal kaybı yok” dedi.