Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu konuya ilişkin olarak şu şekilde konuştu: “5 Kasım 2020 Perşembe tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3178 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Ek Alanı olarak 23 bin 338 metrekare alan tahsis edilmiştir. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu kararın alınmasında katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Kampüsümüzdeki teknopark alanı, Üniversitemizde yürütülen bilimsel çalışmaların ürüne ve üretime dönük olarak gerçekleştirilmesi konusunda akademik kadromuz ve öğrencilerimiz için önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır. Üniversite-sanayi iş birliğini hayata geçirmek, bilimsel temelli ticarileşebilir üretimi teşvik etmek, sanayiye yeni ve teknoloji tabanlı ürünler kazandırmak, katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla kurulacak olan teknoparkın önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum” dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, çok önemli bir yatırımın daha hayata geçirileceğini belirterek bu projenin Eskişehir’in ve bölgenin üretim alt yapısının geliştirilmesi, özellikle de daha yüksek katma değerli teknolojik ürünler üretilmesi ve geliştirilmesine yönelik altyapı kapasitesinin artırılması adına çok önem verdikleri bir yatırım olduğunu ifade etti. Küpeli, konuya ilişkin açıklamasında, “Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmalar aracılığıyla geliştirilen yeni teknoloji ve ürünlerin bir kısmı hem hocalarımızın hem de yetişen gençlerimizin kuracakları yeni girişimler yoluyla ticarileşecek ve Eskişehir ekonomisine ve sanayisine büyük katkı sağlayacak. Bu yeni yerleşkemizin hizmete girmesiyle birlikte, ETGB bünyesinde Ar-Ge yapan firma sayımızın kısa sürede 200 firmaya ve Ar-Ge personelinin ise 1000 kişiye çıkmasını hedefliyoruz. Ayakları yere basan projelerle Eskişehir Sanayisinin teknoloji gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bugün toplam ihracatımız içinde yüzde 15 olan yüksek teknolojili ürün ihracatımızın, gerçekleştirdiğimiz bu tür yeni yatırımların hayata geçmesiyle, bu merkezler de üretilecek yeni yüksek teknolojili ürünler ile önümüzdeki yıllarda yüzde 20’ye çıkması için bütün gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“Teknolojik yönden rekabetçi ve güçlü bir Eskişehir sanayisi için bu tür teknopark merkezleri büyük önem taşıyor”

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç ise, “Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ana kampüs ve binalarımız ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kampüslerindeki teknopark binalarımıza ilave olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) 2 Eylül Kampüsü’ne Teknopark kurmak için çalışmalara başlamıştık.  5 Kasım 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Eskişehir Teknik Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü’ndeki 23 bin 338 metrekarelik alan, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ek gelişme alanı olarak tespit ve tescil edilmiş oldu. Alınan karar Eskişehirimiz için hayırlı olsun. Böylece yerleşke sayımız 5’e çıkmış olacak. Teknolojik yönden rekabetçi ve güçlü bir Eskişehir sanayisi için bu tür Teknopark merkezleri büyük önem taşıyor. Bir yenisini daha Eskişehirimize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi. “Üniversite-sanayi iş birliğini hayata geçirmek, bilimsel temelli ticarileşebilir üretimi teşvik etmek, sanayiye yeni ve teknoloji tabanlı ürünler kazandırmak, katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla kurulacak olan teknopark binasını 2022 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz” diyen Saraç, teknopark yatırım bedelinin ise 18 milyon 500 bin TL olduğunu açıkladı.