İzmir’de 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkıcı depremin yarattığı hasarda İzmir halkının yanında olmak için yola koyulan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Hasan Polatkan Hava Limanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi Müdürü İbrahim Mergen ve ekip arkadaşları Hakan Çitil, Sinan Şen, Burak Sazak, Selman Tozlu, Mustafa Türkdoğan, Mesut İlhan, depremde en yoğun zararın meydana geldiği Bayraklı İlçesi’nde arama kurtarma çalışmalarına gönüllü destek sağlıyor. 

“Haber bültenlerinde depremin bilançosunu gördükçe daha fazla bekleyemedim” 

İzmir depremini haber bültenlerinden takip ederken ilerleyen saatlerde ortaya çıkan üzücü bilançoyu gördüğünde ekip olarak İzmir’e gitmeye karar verdiklerini belirten Hasan Polatkan Hava Limanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi Müdürü İbrahim Mergen, İzmir’de bugün itibarıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için ivedilikle harekete geçtiklerini belirtti. Konu ile ilgili olarak Hava Limanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi’ni de yardıma çağıran Mergen, Eskişehir Teknik Üniversitesi üst yönetimi ve AFAD (İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yetkililerinin desteğini de alarak arama kurtarma çalışmalarında yer almak üzere zaman kaybetmeden yola çıktıklarını ifade etti. 

Arama kurtarma çalışmalarına tam destek 

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere gerekli olan merdiven, halat, kazma, balyoz, balta ve sedye gibi hayati öneme sahip tüm teçhizat Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından tahsis edildi. Deprem bölgesine doğru yola koyulan Hava Limanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi’nin ihtiyaçları tüm detaylar düşünülerek eksiksiz olarak karşılandı. Eskişehir Teknik Üniversitesi ekibi, Bayraklı İlçesi’nde enkaz arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.