Eskişehir'de bir restorantta düzenlenen kahvaltı etkinliğine bir çok Uzlaştırmacı ilgi göstererek hem tanışma hem de fikir alışverişinde bulunma imkanı buldu.

Dernek yöneticilerinin 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen ve Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği olarak davet edilen "Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesinin İhtiyaç Analizi Faaliyetleri Kapsamında Saha Değerlendirme ve Masa Başı Değerlendirme Toplantısı" kapsamında, toplantıda dile getirilen konuları, sorun ve çözüm yollarını, uzlaştırma müessesesinin gelişimi, ihtiyaçları, beklentileri bir bütün olarak değerlendirilen tüm konu ve izlenimlerinin uzlaştırmacılarla paylaşarak birlikte çalışma yapılması konusunda fikir birliği oluşturuldu. 

Yine toplantıda Dernek Başkanı Muharrem Akaydın tarafından uzlaştırma ile ilgili bilgiler verilerek, halen yeni uzlaştırmacı olarak sicile 5 bin 165 uzlaştırmacı kaydının yapıldığı ve Eskişehir Yargı Çevresi olarak uzlaştırmacı siciline yeni kayıt olanların ise 120 uzlaştırmacı olduğu, toplamda 513 uzlaştırmacı olduğu bilgisini verdi. 

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan ise Ankara'daki izlenimleri çerçevesinde Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğinin her türlü etkinlikte Bakanlıkça yapılacak tüm görevlendirmelerde daha etkin bir görev üstleneceğini, bu anlamda da Daire Başkanlığınca Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğine bakış açılarının gayet iyi derece de olduğunu belirtti. 

Dernek Başkan Yardımcısı Seven Özkılıç ise Ankara izlenimlerinde ileriye dönük bu projede derneğin daire başkanlığı ve Avrupa Birliği Konseyi Alternatif Çözüm Yolları Geliştirme Birimi'nce görüş ve önerilerinin dikkate alınacağını belirtmiştir.

Defterdar ve aynı zamanda uzlaştırmacı kimliği bulunan Rahim Taş da, Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneğinin STK ötesinde devlet yapısı içinde devlet yanlısı bir kuruluş haline geldiğini belirterek, tüm uzlaştırmacıların kenetlenerek birlikte sorunlara çözüm yolları üretmesinin faydalarından bahsetti.