Anadolu Üniversitesi AKM Opera ve Balo Salonu'nda gerçekleştirilen programa Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Süleyman Sözen, ESTÜ rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürsoy Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Yunus Emre ve Türkçe Yılı nedeniyle hazırlanan video gösteriminden ardından Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi korosu Türk halk müziğinin sevilen şarkılarından oluşan bir konser verdi. Programda, emekli öğretmenler adına Emekli öğretmen Neşet Çamlıbel bir konuşma yaptı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninden sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına ise Betül Büşra Yelek konuştu. Vali Ayyıldız, mesleğe başlayan öğretmenlere başarı dileklerinde bulunarak, "Öncelikle emekliye ayrılıp kadrolu öğretmenlikten kadrosuz öğretmenliğe geçen çok değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyor, mesleğe yeni başlayan genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yollarınız, bahtlarınız açık olsun. Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Öğretmenlik mesleğinin bir sanatkarlık olduğunu söyleyenl Milli Eğitim Müdürü Cırıt ise, "Sizler insanlığın kahramanlarısınız. O çelik dişliler arasından çocuklarımızı alıp ahlak ve edep timsali yapanlar sizlersiniz. Kısacası öğretmenlik övünmekle bitmeyen, değeri ölçülemeyen bir meslektirö diye konuştu.

Programın sonunda, yıl içinde emekli olan öğretmenlerin ‘Hizmet Şeref Belgeleri' Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.