Adil Yaşam Derneği Eskişehir üyeleri, cezaevindeki yakınlarının adil yargılanmadığını ve yüksek cezalara çarptırıldıklarını öne sürerek yaptıkları eylemde, beyaz güvercin uçurdu.

"Bahçeli sözünü yerine getirmedi" 

Adil Yaşam Derneği Eskişehir Şubesi tarafından, Adalar Köprübaşı'nda eylem düzenlendi. Mahkum yakınları FETÖ'cü hakim ve savcıların mahkumları adil yargılamadıkları ve delili olmadan yüksek cezalara çarptırıldıklarını öne sürdüler. Adil Yaşam Derneği adına açıklama yapan Serpil Deimi, devlet yetkililerinden sürekli adli yargılama istediklerini ancak 2018 seçimlerinden 3 gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ‘kader mahkumlarına af edeceğim' sözleri nedeniyle adil yargılanma isteme taleplerinin baltalandığını söyledi. Deimi "Bahçeli'nin sözleri 320 bin mahkum ve 10 milyon aileyi umutlandırdı. Maalesef sayın Bahçeli bu sözünü yerine getirmedi. Adalet komisyonundan geçerek Devlet Bahçeli tarafından askıya alındı” dedi.

"Az gelişmiş ülkeler bile salgında af ilan etti" 

Söz verilmesine rağmen af çıkartılmadığını belirten Deimi şöyle konuştu:

"Bu sorunun kökten çözümü için en geçerli yolun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söz verdiği ve Adalet Komisyonu'ndan geçen Şartlı Ceza İndirimi yasa teklifinin kapsam dışı maddelerinin de mecliste tüm partilerin uzlaşıyla görüşülüp eşitlenerek kanunlaşmasıdır. Hem yaşanılan adaletsizliklerin önüne geçmek hem salgın koşullarının etkisini bertaraf etmek hem de toplumsal barışı sağlamak için bu konunun yasalaşması elzemdir. Daha az gelişmiş ülkeler bile salgın döneminde af ilan etmiştir. Bizim ülkemizde söz verilmesine rağmen af gerçekleşmemesi, hatta salgın izinlerinin bitirilmeye çalışılması hayal kırıklığına yol açmıştır.”

Güvercin uçurdular

Basın açıklamasına katılan mahkum yakınları ‘Eşit yaşa eşit hak' sloganları atarak gökyüzüne beyaz güvercin uçurdular.