Eskişehir’de yaklaşık 2 yıldır semt pazarı kurulmayan 71 Evler mahallesinde yaşayan vatandaşlar alışveriş için çevre mahallelere gidiyor. Odunpazarı Belediyesi’ne yapılan başvurular sonucunda gerekli izinlerin alındığı iddiasıyla mahallelerinde semt pazarı bekleyen vatandaşlar, güne şokla başladı. Sabah erken saatlerde belediyenin belirlediği pazar alanına gelen vatandaşlar, pazarcı esnafının tezgahlarını açmadığını gördü. 

‘Pazar istiyoruz’ diyerek isyan ettiler

Belediyenin kura çekerek pazarcılara yerlerini dağıtmasına rağmen Pazarcılar Odası yetkililerince esnafın tehditle engellendiğini iddia eden halk isyan etti. Sabah erken saatte pazarın kurulmasını bekledikleri caddede toplanan 71 Evler mahallesi halkı büyük kalabalık oluşturdu. Zaman zaman gerginliğin yükseldiği pazar yerine Çevik Kuvvet polisleri gelerek güvenliği sağladı.

Halkın yoğun tepkilerinin ardından giyim, oyuncak, plastik gibi ürünlerin satıldığı tezgahlar açılırken gıda ürünlerinin satışı yapılmadı.

Pazarcılar Odası'ndan açıklama

Öte yandan yaşanan gelişmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek "Sabah pazarcılar geldi, hiç kimse sergi açmadı. Biz de oradaydık herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Orada muhtar ve halkımız ben giderken haber yapmışlar buna üzülüyoruz. Çünkü biz hiçbir zaman için ne polisimize ne devletimize hiç kimseye halkımızla karşı karşıya gelmedik, bundan sonra da gelmeyiz. Esnafımız kendileri tezgahı açmadı. Biz demokratik olarak Odunpazarı Belediyesi'nin bayram öncesi bu şekilde yapması gerçekten bizi derinden üzdü. Bu medyatik olaylara çok üzülüyoruz. Gerçekten olumsuz bir şey olmadı. Biz sabahtan oradaydık Emniyet Müdür Yardımcımızla görüştük, yetkililerin hepsi oradaydı. Biz devletimizin polisi ile bir sorun yaşamadık" dedi.