Eskişehir'in Tepebaşı bölgesinde ikamet eden Burcu Denizer, Derman Aile Sağlık Merkezinde 15 aylık hasta bebeğine bakılmadığını iddia etti. Doktorlardan sözlü şiddet gördüğünü ifade eden Denizer, "Kucağımda ateşli bebeğimi gören doktor, muayene edemeyeceğini söyleyerek, 'Devlet hakkımızı verene kadar böyle' dedi. Bizim suçumuz ne?" diye konuştu.

"Çocuğum ateşler içindeydi, taksi param dahi yoktu"

Denizer, Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı;

"Bugün sabah 11.10'da Eskişehir Derman Aile Sağlık Merkezine 15 aylık bebeğimin yüksek ateş ve öksürük sebebiyle ilk basamak olan aile hekimine götürdüm. Bu soğukta üstelik yağmur yağarken götürdüm. Çünkü eşim şehir dışındaydı ve aracım olmadığı için de hastaneye acil bölümüne ulaşacak durumum yoktu. Samimiyetle söylüyorum taksi param dahi üzerimde yoktu. En azından aile hekimine gösteririm bir muayene eder durumuna göre ateşi için ya da genel durumu için ilaç verir, eşim geldiğinde de uzman çocuk doktoruna götürürüm diye düşündüm. Aile hekimliğine girdiğimde doktorum C.S'nin sıra butonunda grevde yazıyordu. Ben de oradaki görevliye bebeğimin 38,7 ateşinin ve şiddetli öksürüğünün olduğunu, kime gösterebileceğimi sordum. Görevli de 'U.C.P ve T.Y adında iki doktor daha var. Bir sorun ama, bakmazlar' dedi. Ben de diğer doktoru bekleyen hasta olduğu için hanım doktorun müsait olduğunu görüp, kapıyı tıklattım"

"Ben grevde doktorum git başımdan"

Denizer, şöyle devam etti;

"Doktor hanım rahatsız etmek istemiyorum bir şey rica edebilir miyim' dedim. 'Ne var kısa kes' dedi. Şaşırdım üslubuna. Sonra Can beyin hastası olduğumuzu söyledim. 'Bebeğim çok hasta. Ateşi yüksek, öksürüyor. Bir bakabilir misiniz' diye sormak istedim. 'Soğukta, pandemi şartlarında hastaneye götüremedim eşimde yok buraya getirdim' dedim. 'Ne anlatıyorsun sen bana ne bunlardan hasta masta bakmıyorum ben grevde doktorum git başımdan' dedi. 'Doktor hanım üslubunuza dikkat edin. Bebeğim için geldim. Kendim için rica etmiyorum. Ateşi var... Ben şimdi ne yapacağım, öksürüyor buraya kadar soğukta getirdim' diye cevap verdim.  'Aaa bela da bize yapıştı' diyerek hemşiresine baktı. O da güldü 'Git git başka doktor mu yok aaa hala bakıyor hep de beni bulur böyleleri bakmıyorım defol aaa' dedi."

"Haklarımızı alana kadar böyle"

"Gördüğüm muamele karşısında şok oldum. 'Sizin doktorluk anlayışınız bu mu' dedim. 'Böyle canım haklarımızı alana kadar böyle' dedi. Dedim 'Peki bu biz hastaların suçu mu bebeğin suçu mu' dedim. 'Defol yaaa aa bakmıyorım hadi git' dedi. Elim ayağım titredi. Sitem ettim çalışana 'Ben ne yapacağım' dedim. Orda U. hocayı bekleyen hasta, 'Kızım git bir de ona sor' dedi. Kapıyı çaldım aynı şekilde durumumu izah ettim ayağa kalktı 'Doktorun grevde bakmıyorum' dedi. 'Doktor bey ben olsam haklısınız bir şey demeyeceğim ama 15 aylık bir bebekten bahsediyorum ateşi var lütfen bakın' dedim."

"Devlet hakkımızı verene kadar böyle..."

Denizer, "Artık çaresizlikten ağlamaya başladım. Fakat ben ağladıkça gülümsemeye başladı 'Kim olursa olsun bakmıyorum' dedi. 'Doktorun izinli olsaydı belki bakardım fakat grevde olduğu için bakmıyorum, ben kendi hastalarıma bile tam bakmıyorum yavaşlatıyoruz' dedi. Dondum kaldım. 'Şu an önünüzde hasta ölse bakmayacak mısınız?' diye sordum. 'Hayır' dedi. 'Zaten gidecek durumda olsam şu an giderdim. Siz gerçekten ticarethaneye çevirmişsiniz yazık gerçekten yazık' dedim, 'Maalesef, devlet hakkımızı verene kadar böyle' dedi. Kendimi aşağılanmış hor görülmüş hissettim. Kucağımda bebeğim tüm bu olanlara şahit oldu. Ağlayarak 'Sizi Sağlık Bakanlığına şikayet edeceğim' dedim. 'İstediğin yere git ne söylersen söyle' dediler. Bu kadar gaddar olmaları o kadar zoruma gitti ki. Bir yere kadar hak verebilirdim ama kucağımda bebeğimle bu kadar çaresiz kalmak yavrumu ateşler içinde hiç bir şey yapamamak bir anne için dünyanın sonuydu… Anında Sağlık Bakanlığını aradım, sonra eve gelince birde CİMER'e yazdım" diye konuştu.

Kaynak: eskisehirekspres.net