Mart ayından beri Koronavirüs ile Mücadele Eylem Planını kararlılıkla uygulayan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hizmet ile daha salgının yayılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Covid-19 test yoğunluğunun en fazla yaşandığı hastaneler olan Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve ESOGÜ Tıp Fakültesi önünde özel otobüsler bekleten Büyükşehir Belediyesi, bu araçlarla test olmuş vatandaşları ücretsiz olarak evlerine en yakın noktaya taşıyor.

Araçlarda en fazla 13 kişi taşındığını ve test olan vatandaşlar için araç içinde özel bölmeler yapıldığını belirten yetkililer, her sefer sonrası da araçların dezenfekte edildiğini ifade ettiler. 

Sağlık İl Müdürlüğü’nden gelen talep üzerine test olan vatandaşların toplu taşımayı kullanmalarının önüne geçmek için böyle bir çalışma yapıldığını belirten yetkililer, salgının yayılmasının önüne geçebilmek için tüm vatandaşların da maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda hassas olması gerektiğine dikkat çektiler. 

Verilen hizmetten çok memnun kaldıklarını ifade eden vatandaşlar ise “Test olduk. Pozitif miyiz negatif miyiz bilmiyoruz. Şu durumda psikolojik olarak zaten kötü durumdayız. Bir de toplu taşımayı kullanıp ‘ya pozitifsem’ düşüncesiyle bir de suçluluk duygusuna kapılabilirdik. Ama sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz özel araçlarla bizleri evimize en yakın noktaya bırakacak. Düşünenlerden, uygulayanlardan Allah razı olsun!” diyerek vakaların azalması için yetkililer kadar vatandaşlara görev düştüğünü belirttiler.