UNESCO'nun 2021 yılı için belirlediği, halk ozanımız Yunus Emre'nin 700. ölüm yıldönümü sebebiyle düzenlenen ve ünlü ozanın şiir ve yazılarından yola çıkılarak hazırlanan eser, Ankara'da 11 Aralık Cumartesi günü saat: 20.00'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ana salonunda gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile sahnelenen konsere, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının yanı sıra Başkentliler katıldı.

Müziklerin düzenlemesini ve Orkestra Şefliğini Eray İnal'ın üstlendiği ve rejisörlüğünü Murat Atak'ın yaptığı konserde, Devlet Opera ve Bale Sanatçıları Nurdan Küçükekmekçi, Tuğçe Oğuzülgen, Emre Akkuş, Mehmet Yılmaz; Kültür Bakanlığı Türk Müziği Sanatçıları Süleyman Yardım ile Tanju Durak'ın yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları Özlem Akdoğan, Devrim Ö. Akın ve H. Tolga Tümer de sahne aldılar.

Dünyaca ünlü halk ozanımız Yunus Emre'nin yaşam öyküsünü ve düşüncelerini günümüze aktarırken, tasavvuf müziğinin klasik batı müziği enstrümanları ile harmanlandığı eşsiz bir müzik ziyafetini yaşatan konser sonrasında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Belediyeciliğin duayen ismi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen ile birlikte, çok değerli sanatçılarımız ile birlikte bu güzel akşamı düzenledik. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Ankara kısa bir süre de olsa sanattan uzak kalmıştı. Başkent olup da sanatta öne geçmemiş hiçbir başkent yok. Onlarla yarışabilmemiz için sanatın da Ankara'da olması lazım. Biz de bu konuda sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bizler o duru Türkçesi ile 700 yıldan fazla yaşayan Yunus Emre'nin izinden giderek, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek Ankaramızı çok daha ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Eğer dil, kin ve nefret dili olsaydı 700 yıl yaşamazdı. Yunus'un sevgi dili, hoşgörü dili hepimize ışık tutacak ve daha nice 700 yıllar yaşayacak” ifadelerinde bulundu.

Yavaş konuşmasını makamların geçici olduğunu vurgulayarak, Yunus Emre'nin "Mal sahibi, mülk sahibi. Hani bunun ilk sahibi? Mal da yalan, mülk de yalan. Var biraz da sen oyalan” sözleriyle tamamladı.

Konser, davetliler ve sanatçılarla hatıra fotoğraf çekimi ile tamamlandı.