Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 45. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya Eskişehir'de görev yapan muhtarların yanı sıra Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Niğde, Osmaniye, Trabzon ve Van'dan gelen muhtarlar da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitap ettiği konuşmasında 2019'daki seçimlerin daha farklı geçeceğini ifade etti. Erdoğan "''2019 yılındaki muhtarlık seçimleri her zamankinden çok daha farklı geçecektir. Türkiye her alanda büyüdükçe önümüze çıkan sorunların çapı da artıyor. Kimsenin Türkiye'de kriz çıkarmak için uğraşmasına gerek yoktu çünkü biz kendimize yeteri kadar krizi musallat edebiliyorduk. Geçtiğimiz 15 yılda tüm saldırılara rağmen kurduğumuz güven ve istikrar sayesinde bu kısır döngüyü kırmayı başardık" dedi. 

2019'un kritik bir tarih olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin resmen ve tüm unsurlarıyla devreye girmesiyle artık bu ülkeye operasyon çekmek öyle kolay olmayacaktır" diye konuştu.