Bayramda Karadeniz'de seçim çalışmaları yapan CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Ordu-Giresun Havalimanında VIP krizi çıkarmıştı.

Ordu Valiliği bu gelişmenin ardından İmamoğlu’nun havalimanında VIP salonunu kullanmaya yetkisinin olmadığını açıklamış ve yaşanan olayda İmamoğlu'nun polislere hitaben 'Bu Vali tam bir it' sözleri ile Vali Seddar Yavuz'a hakaret ettiğini belirtmişti. 

İmamoğlu'nun hakaretine ilişkin Vali Yavuz'un gerekli hukuki mücadeleyi başlattığını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıkladı. 

Kurtulmuş davaya ilişkin şunları söyledi:

"Sürecin biz de takipçisi olacağız. Yanlıştır, vahim bir yanlıştır, çok büyük bir hatadır, çok büyük bir terbiyesizliktir, çok büyük bir skandaldır. Bunların herhalde bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir kez daha en üst perdeden sayın Ekrem İmamoğlu ve üst düzey CHP yöneticilerinin de içinde bulunduğu bu skandalın ortaya çıkmasında payı olan herkesi kınıyorum. Bu ayıptır, siyaseten yakışıksızdır. Böyle bir tavrın olması Türkiye'nin, hele günümüz Türkiyesinin kaldıramayacağı bir durumdur. İnşallah kamuoyu önünde davranışlarından dolayı özür dilerler."