Eskişehir Ekspres

Oda başkanlığı için mevcut başkan Suat Er ile Osman Akkaya ve Hasan Özdağ yarıştı.

Şoförler Odası Genel Kurulunda Başkan Suat Er güven tazeledi. Hasan Özdağ, Osman Akkaya ve Suat Er’in başkanlık için yarıştığı seçimde Er, 776 oy alarak yeniden başkan seçildi. Hasan Özdağ 563 oy alırken, Osman Akkaya 168 oy aldı.

Gergin geçen genel kurulda adaylar arasında ilk sözü Hasan Özdağ aldı. Özdağ konuşmasında Suat Er ve yönetimini sert bir dile eleştirdi.

AİLE ŞİRKETİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER: Özdağ: Odamızın asli görevi üyelerin iş hayatını kolaylaştırmak, onların karşılaştıkları zorluklara karşı yardımcı olup, destek vermektir. Şoförler Odası yönetiminin görevi ise bu uğurda gecesini gündüzüne katıp şoför esnafının derdini dert edinmektir. Kendi çıkarının peşine düşmemek, şoför kardeşlerinin hakkını yedirmemektir. Ne zorluklarda çalışarak rızkınızı kazandığını biliyoruz. Ancak biz yine biliyoruz ki siz tüm sıkıntılarınızın arasında odaya olan yükümlülüklerinizi yerine getirirken aynı karşılığı göremiyorsunuz. Peki ne görüyorsunuz ben size sayayım. Odamız odalıktan çıkmış adeta bir aile şirketine dönüşmüştür. Sizlerin ödediği paralar sayın başkanın kızının maaşı olmuş, üyelerin çoluğundan çocuğundan ayırıp odaya verdiği paralar, sayın başkanın ailesinin geliri olmuştur. 2 bin 500 tane üyesi var bu odanın. Bu kadar üyenin çoluğundan çocuğundan iş yapacak kimse yok mu sadece başkan ve yöneticilerin çocukları burada çalışmaktadır. 

450 BİN LİRAYA MAKAM ARABASI ALDI BEĞENMEDİ: İş güvenliği uzmanı arkadaşın söylediği gibi şehrimizde yedi tane değil 114 tane iş güvenliği uzmanı bulunmaktadır. Hak hukuktan bahsederken bunları unutmayın. Biz de unutmayacağız. Kendi rahatlıkları kendi egoları için makam arabalarını değiştirdiler. 450 bin liraya Mercedes makam arabası almak nedir, soruyorum. Hangi vicdana sığar. İş sağlığı güvenliği uzmanın kızının maaşını neye göre belirlendi? 450 bin liraya makam arabası alındı ve bu makam arabasının ön kısmının ‘ben bu arabanın ön kısmını beğenmiyorum’ diye eski tipe çevirdi. Buralarda sizlerin parası var. İddialardaki gibi kardeşimin taksi durağını değiştirmek için aday olmadım. Bizim ilçelerden taksi plakası alıp merkezi geçireceğimiz yalanını uyduranlara sesleniyorum. Hodri meydan. Benim böyle bir plaka almam bir kenara, pazarlık dahi yaptığımı ispat edin ben bu kürsüde bir dakika dahi durmayacağım. 12 yıl görüyoruz ki başkanı yormuş. Karşısında yenilik vaad eden, hakkı savunan insanları görmeye dayanamıyor. Başkanın 6 bin lira maaş aldığını hepimiz biliyoruz. Ama bunun haricinde şirketten 4 bin lira, eğitim biriminden 2 bin lira aldığını biliyor musunuz? Bunları da sizlerin takdirine bırakıyorum. Yapılan hukuksuz işler artık mahkemelere düşmüş. 

ÖZDAĞ'IN PROJELERİ: Odamızın çatısına telsiz vericileri kurmak suretiyle üyelerimize telsiz hizmetini hayata geçireceğiz. Muhasebe ücretlerinde üyelerimize yüzde 50 indirim yapacağız. Çekici sayısını artırarak 24 saat hizmetinize sunacağız. Odamız bünyesinde sigorta acentalığı açarak, üyelerimize uygun fiyata sigorta ve ekspertiz hizmeti vereceğiz. Nakliyatçı kardeşlerimizin çalışma saatlerinin düzeltilmesi amacıyla gerekli çalışmaların takipçisi olacağız. Korsan ve kaçak nakliyatçılar için ilgili birimlerle görürecek, nakliyatçılarımızın hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz. Kamyoncunun K belgesi devir hakkı için bağlı bulunduğumuz federasyonla gerekli görüşmeleri yapacağız.

Hasan Özdağ'dan sonra Osman Akkaya, 26 altın projesini sıraladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı. 

20 YILLIK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM: Mevcut başkan nakliyeciler için N plaka projemizi eleştirerek, iki yıl önce bu konu hakkında UKOME’ye dilekçe verdiklerini söylemiş. Araştırdık, böyle bir evrak gitmemiş. Odamıza da cevabı gelmemiş. Mevcut başkanın belediyeler ile olan ilişkilerinin iyi olmadığını biliyoruz. İşte taksi duraklarının durumu ortada. Duraklarımız yağmurda, karda akıyor. Bu durakları insanca yaşanabilir hale getireceğiz. Tam 20 yıl önce hayal edip kuramadığımız petrol istasyonunu belediyeler ile işbirliği içinde sizlerin hizmetine sunacağım. Kamyoncuların içinde bulunduğu zor şartları hepimiz biliyoruz. Çok zor şartlar altında para kazandığınızın farkındayız. Kışı ayrı çile, yazı ayrı çile. K1 belgelerinin devir hakkı ve tahkik uygulaması için Ulaştırma Bakanlığı ile temasa geçip gerekirse kapısında yatacağız. C1 belgesi ile kaçak yurt içi taşımacılık yapan firmaları engellemek için gerekli  girişimleri yapacağız. 

MAAŞI NEDEN YÜKSEK: Odanın yaptığı yanlış harcamalardan dolayı benim esnafım yollarda kalıyor. Yeterlilik belgesi olan şoför ve kurtarıcı sayısını artıracağız. 8 Ocak’ta Taşıyıcılar Kooperatifi’nden sayın Suat Er’e bir soru yönelttim. Kızınız odanın şirketinde çalışıyormuş. Neden bu kadar maaşı yüksek? Sayı Suat Er’in cevabı; Benim kızım mühendis aynı zamanda A belgesi sahibi. Eskişehir’de bu belgeye sahip tam yedi kişi var dediniz. Bu tutumunun doğru olup olmadığını üyelerimizin takdirine bırakıyorum. 

Suat Er de bir konuşma yaptı. Er diğer adayların da iddialarına cevap verdi: 

ETMEDİĞİ ŞİKAYET KALMADI: 129 tane ilçelerde taksi plakası var. Bu taksi plakaları mücavir alan içine girdiği için “Biz, belediye seçimi olsun bir hafta sonra Eskişehir’deyiz” dediler. Eskişehir’e gelmek için bu taksiler can attılar. Ama ben UKOME’den bunu tedbirini aldırdım. Çifteler, Mahmudiye, Sivrihisar… Kaç tane avukat tuttular. Merkez Çukurhisar’da… “Benim dedi orda iki yerim var, merkeze geleceğim, bana yer vereceksin” dedi. “Hiç kusura bakma” dedim. Beni vermediği mahkeme kalmadı. Etmediği şikayet kalmadı. 

12 YILDIR YANIMDAYDIN, NE OLDU? Ben bu düğün salonlarını yönetimimde 12 yıldır olan Hasan Özdağ’a teslim ettim. Hesaplara, kitaplara, gelirlere, giderlere siz bakacaksınız dedim. Dört yıl bunları Hasan Özdağ’a verdim. Hasan Özdağ ay yılda geldi imzayı attı gitti. Ne var ne yok diye öneri vermiş mi? Toplantıda alınan kararlara bir muhaliflik etmiş mi? Atmadığı bir imza var mı? Bardağı taşıran son damla arkadaşlar. Yalan söylersem Allah bu salondan çıkmayı bana nasip etmesin, bir tek arkadaşıma da iftira atarsam. Hasan Özdağ… Bir buçuk yıl önce. Yanında bir tane de Salih Sabah var, şu anda yönetiminde. İstasyon Taksi'deydi arkadaşımız. Sattı arabasını bir buçuğa. Gitti Yılmaz Taksi’den aldı 750’ye. Buyur… 

TAVRI TAMAMEN DEĞİŞTİ: Salih Sabah, Hasan Özdağ’a diyor ki, “Sen başkanın gönlünü yap, ben senin o taksiyi İstasyon Taksi’ye alırım.” Sonra Hasan Özdağ bana geldi. “Başkanım benim taksiyi ya Kral’a ya İstasyon’a alalım.” dedi. Onu da kardeşi Mehmet Özdağ sıkıştırıyor. “Sen yönetimdesin ve bu taksiyi bir yere sokamadın.” diyor. Buna karşılık ben Hasan Özdağ’a, “O taksiyi 250 Bin liraya almışsın, 1 Milyonluk yere sokacaksın. Allah reva mı buna?” dedim. Özel taksinin başkanı Sezai Pekmez “Başkanım bizim durağa en az 3 tane araba verin. Durağımız yetişemiyor.”dedi. Ben ise “Sezai durağınıza size uyum sağlayacak kimi alacaksanız kendiniz seçin. Ben bu işe girmeyeyim.”dedim. Benim yanımda 27 yıldır görev yapan Hamdi Uyar, en kötü durakta arabası var. Hasan Özdağ’a “Dünya bir taraf olsa, senin o söylediğin olmaz. Hiç kusura bakma”dedim. Bu olaydan sonra Hasan Özdağ’ın tavrı bize değişti. Suat Er’in 12 senedir hiçbir kötülüğü yoktu da şimdi mi çıktı? Benim onunla şahsi hiçbir şeyim yok. Hiçbir kötü sözüm olmamıştır. Ama menfaat karışınca Hasan Özdağ böyle olmuştur. Kendisi Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin üzerinden zengin olmuştur. Kendisini orada yönetim gibi göstermiştir. Bugün içinizden birisinin taksisi, tırı,kamyonu icraya düşerse Hasan Özdağ alır mı almaz mı görelim bakalım. Benim yönetim kurulu arkadaşımın 2 tane tırı icraya düştü. Hasan Özdağ aldı. Çünkü şoförler odasını tır galerisi yapmak istiyor. Şoför esnafı artık üniversite mezunu, lise mezunu. Bu aklı başında esnaf artık boş laflara pabuç bırakmaz.