Tarkan Demir, AA | Eskişehir

Günay, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralık 1934 tarihinde Anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklikle kazanılan seçme ve seçilme hakkı ile bugün bulunduğu noktada ve görevde toplumun her alanında temsil edilen kadınların, Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınmasının temelinde yer aldığını kaydetti.

Günay, şunları söyledi:

"İşte bu nedenledir ki, birçok ülkeden önce kadınlarımıza seçme seçilme hakkı verilmiştir. Aynı zamanda kadınına değer veren bir milletin kadın milletvekili olarak bugün içinde bulunduğum görevi ifa etmekteyim. Türk kadınlarının tarihteki yeri ve önemi hiçbir değerle ölçülemeyecek ve karşılaştırılmayacak kadar eşsizdir. Türkiye'nin ilk kadın milletvekili olarak görev yapan Dr. Ayten Sezer, ilk TBMM Başkanvekili Nermin Neftçi, ilk atanmış kadın bakan Türkan Akyol hanımefendiler gibi geçmişten bugüne görev yapan tüm değerli nice kadın vekil ve bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Geçmişte görev yapan tüm vekil ve bürokratlarımız kadınlarımızın geleceğe umutla bakması için birer motivasyon kaynağıdır. Aldığımız bu ışık ve ilhamla birlikte geleceğe güçlü ve emin adımlar atarak tarihe kadınlar adına daha büyük ve eşsiz adımlar atmalı ve yılmadan, vazgeçmeden çalışmaya devam etmeliyiz."

GÜÇLÜ TOPLULUKLARIN TEMELİNDE GÜÇLÜ KADINLAR VARDIR: Günay, ülkede kadınların siyasi hayata katılım mücadelesini gördükçe, güçlü toplulukların temelinde güçlü kadınların olduğunu bildiğini ve pozitif ayrımcılığa ihtiyaç olmadığını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşlık temelinde kadın hak ve özgürlüklerine yol açarak, medeniyet yolunda atılan önemli adımlarla kurulduğunu ve yükseldiğini aktaran Günay, şunları kaydetti:

"Bu süreçte tarihin en önemli ve eşsiz değerlerinden biri olan kadınlarımıza güveniyor, onların her alanda yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum. Bu önemli hakkın tesliminin 83. yılından, seçilmiş ve seçmiş bir kadın olarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişini gururlu ve geleceğe umutla bakar şekilde kutluyor ve böyle günlerin bizleri daha duyarlı hale getirmesini temenni ediyorum."