Prof. Dr. Günay, ‘'Yunus Emre'nin bir torunu olarak, vefatının 700. Yılında burada hep birlikte kendisini saygı ve rahmetle anmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Sebahattin Eyüboğlu'nun Yunus Emre'yi selamlamasının Yunus Emre'yi anlamak için önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Selam olsun Anadolu'nun orta yerinden, Türkiye halkının bağrından dünyaya seslenmiş olan Yunus Emre'ye, halkı seven halkın sevgilisi olmuş Yunus Emre'ye, Halkın ağzından konuşmuş ve halkı kendi ağzından konuşturmuş Yunus Emre‘ ye, sevgiyi, insanlığı yücelten, insanlığa, sevgiye indiren Yunus Emre'ye. Yüreğini, düşüncesini, ezenlere karşı, ezilenlerden yana koymuş Yunus Emre'ye; İnsanları birliğe, dirliğe, doğruluğa, barışa çağıran, yaşamayı seven, ama ölümden korkmayan Yunus Emre'ye; İşte bu sözleri Yunus'u biraz anlamamıza yardımcı oluyor.”

" Eskişehir'in değeri Yunus'a medeniyetlerin beşiği İstanbul'dan selam" 

Yunus Emre'nin, şehrin önemli bir değeri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Günay, ‘'Yunus bizim değerimiz ve Yunus'un savunduğu değerler bugün hala bizlere yol gösteren yaşam rehberi olmaya devam ediyor. Bizler bu değerleri yaşamaya, yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Bugün İstanbul'da 7 İklim 7 Coğrafya' da ‘'Bizim Yunus'' a Vefa Sergisi'ni açıyoruz. Eskişehir'in değeri Yunus'a, medeniyetlerin beşiği İstanbul'dan bir selam gönderiyoruz. Sergi 7 iklim, 7 bölgede bugün İstanbul'da yakında son olarak Ankara'da olacak. Bu değerli serginin gerçekleşmesini sağlayan Eskişehir Valiliği'ne, emeklerini sanat eserlerine dönüştüren Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü'ne çok teşekkür ederim.” Şeklinde açıklamada bulundu.

"Hedef uluslararası alanda tanıtım" 

Prof. Dr. Günay, Yunus Emre'nin evrensel bir değer olduğunun altını çizerek, ‘'Yunus Emre'nin felsefesi dünyanın şu anda içinde olduğu durumda özellikle benimsemesi gereken bir felsefe. Yunus Emre bizim evrensel bir değerimiz. Bu sergi 7 iklim 7 bölge gezdi. Bugün burada İstanbul'da ve en son da Ankara'da ziyaretçiler ile buluşacak. Bundan sonrası için artık uluslararası anlamda Yunus Emre'yi tanıtmak ve felsefesini farklı coğrafyalarda da anlatmak.'' Şeklinde konuştu.