AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşmasında Enerji Bakanı Berat Albayrak'a seslenerek "Sayın Bakanım, ben milletvekili arkadaşım Utku Çakırözer’in kaygılarına katılıyorum. Ama burada şunu önermek istiyorum; Bu konularda ben kendi adıma konuşuyorum... Uzman değilim. Ne termik santral, ne de nükleer enerji. Dolayısıyla, öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.

Eskişehir’de Termik Santral konusunda kamuoyunda önyargılı yaklaşımların olduğunu ve gerekli diyalog ortamının oluşturulamadığını ifade eden Milletvekili Günay, ‘’Eskişehir’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bence başlangıçta bir önyargıyla başlanıldı kamuoyunda. Bunu kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Hem AK Parti, hem de CHP milletvekilleri olarak hep birlikte bu konuyu öğrenelim, artılarını eksilerini öğrenelim" diye sözlerine devam eden Günay, "Enerji Bakanlığımızda çok yetkin bürokratlarımız, bu işlerle ilgilenen kişiler var. Onlardan bilgi alalım. Ben kendim araştırmaya başladım. Çok güzel bilgiler alıyorum. Dolayısıyla, önyargılı yaklaşmadan önce bilgiyle, bilgi bazlı yorumlar yapalım, benim bütün Eskişehir’e çağrım bu’’ şeklinde konuştu.

Kamuoyunu yakından ilgilendiren konular tartışılırken siyasetçilere büyük görev düştüğünü sözlerine ekleyen Milletvekili Günay, ‘’Biz siyasetçilere, ayrışmacı bir dille değil, bilgiye dayalı yorumlarla, tartışmalarla bunu her platformda konuşalım diye çağrı yapıyorum" ifadelerini yineledi.