Kadına Şiddet konusunda özellikle bu üç bakanlığın ortak olarak çalıştığı ve insanlık dışı yaklaşıma ilişkin aldığı önlemler üzerine Bakanlar bilgilendirme yaptı. Aynı zamanda programın başlangıcında Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan kadına şiddete hayır videosu izlendi.

Prof. Dr. Günay konu ile ilgili, ‘’Hükümetimiz toplumdaki her türlü şiddetle olduğu gibi kadına yönelik şiddet karşısında da gerekli girişimleri kararlılıkla yapıyor. Bunların birçok örneği mevcut. Hem toplumu bilinçlendirmeye hem suçu önlemeye hem de mağdur kadınlarımıza yönelik önemli faaliyetler gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan bir çalışma ile “Kadın Destek Sistemi Mobil Uygulaması (KADES)” bunlardan bir tanesi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın  Selçuk; Kadına karşı şiddete "sıfır tolerans" ilkesiyle çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuat altyapısını güçlendirdiklerini aktardı. Bu ayrıca önemli bir konu.

Bunun yanında 2013 yılında pilot olarak belirlenen 14 ilde kurulan Şiddet Önleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) 76 ilde hizmete açılması önemli bir girişim. Sayın Bakanımız bu merkezlerin 81 ile yaygınlaştırma çalışmalarının devam ettiğini aktardılar.

Kadına yönelik şiddet izleme komitesinin her yıl bürokratların, akademisyenlerin, STK'lerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bakanlıklarımız en üst düzeyde koordinasyon halinde. Örneğin Milli Savunma Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak 500 bin er ve erbaşa "kadına yönelik şiddetle mücadele" seminerleri veriliyor. Kısacası hükümetimiz her türlü girişimi kararlılıkla yerine getiriyor. Bu konu ülkemizin gündeminden çıkana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu ülkenin kadın milletvekili olarak bu tarz çalışmaları çok önemsiyorum. Ayrıca AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı olarak ta konuya yönelik çalışmalarımız var.’’ şeklinde konuştu.