Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Gündoğdu Mahallesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve komisyona gönderilen planlar üzerine yapılan tartışma damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen toplantı başlar başlamaz söz alarak “İmar Komisyonu Başkanımıza soruyorum. Gündoğdu Mahallesi ile ilgili olarak hazırladığımız planların İmar Komisyonu’na gönderilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Nerede bu kaldı bu planlar?” diye sordu.

'YOĞUN YAPILAŞMA SORUNU': Bunun üzerine İmar Komisyonu Başkanı Tuncer Köküer de Büyükşehir Belediyesi'nin Gündoğdu Mahallesi için üç adet plan yaptığını, 1 ve 3 nolu planların kendilerine iletildiğini ve henüz 2 nolu planın iletilmediğini, konuyu bir bütünlük halinde değerlendirebilmek için 2 nolu plana da ihtiyaç bulunduğunu, özellikle 1 numaralı planla ilgili olarak oldukça yoğun yapılaşma sorunu bulunduğunu söyledi. Tuncer Köküer’den sonra Büyükerşen “Bu yaptığınızı bu halk görüyor, seçim öncesi planları geciktiriyorsunuz” diye konuştu.

'KENDİ HATALARINIZI...': Ardından hem Köküer hem de AK Parti'li Mustafa Birsen Büyükerşen’e sert tepki gösterdi. Birsen “Sayın Başkan, Gündoğdu Mahallesi için bu planları açıkladığınızdan bu yana 8 yıl geçti. 8 yıldır hiçbir şey yapmayan sizsiniz. Seçim yaklaşınca Gündoğdu Mahallesini hatırlayan sizsiniz. Kendi hatalarınızı, yanlışlarınızı bizim üzerimize yıkmaya kalkışmayın” diye gösterdi. Büyükşehir Meclisi'nin gündemine komisyonlardan gelen maddelerin tamamı oy birliğiyle kabul edildi.