"Ülkemizde uzun yıllar boyunca uygulanan sağlıkta dönüşüm uygulamaları sağlık hizmetlerini, finansman ve sunumunu istihdamını her anlamda tam bir yıkım ve çöküşe uğratmıştır. Bir taraftan kamusal sağlık hizmetlerini, kadrolu güvenceli çalışmayı, ortadan kaldırırken öbür yandan özel sağlık kuruluşların hizmetlerini bilimsellikten halk yararından uzak plansız programsız ve tam bir keyfiyet içinde yönlendirmekte yönetmektedir. Ne yazık ki sağlık hizmetlerini yürütürken günü kurtarmak ve kendi yandaşlarına daha çok kaynak aktarmak çerçevesinde bir yaklaşım görülmektedir" diyen Özkavak bu yaklaşımların Eskişehir'de de görüldüğünü söyledi.

Eskişehir'de Özel Gürlife Hastanesi'nin SGK anlaşmasının herhangi bir gerekçeye dayandırılmadan yapılmadığı ifade eden Özkavak, "Tam da işaret ettiğimiz gibi keyfiyeti kuralsızlığı plansızlığı ve hepsiyle beraber çalışanlara ve emeğe saygısızlığı bir kez daha öğrenmiş olduk" diye konuştu. 

Özkavak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Geçen yaz Haziran 2018’de 154 fiili yataklı (16’sı prematüre 46 yoğun bakım yatağı) özel hastane olarak Sağlık Bakanlığından her türlü girişim, ayaktan ve yatarak tedavi, ameliyatlar için ruhsat alınmış, Ağustos 2018 den itibaren de hasta kabulüne başlanmış yaklaşık 17’si hekim, toplam 150 çalışanı olan hastane   basına yansıyan bilgilere göre geçen 1 yıla rağmen SGK anlaşması resmî bir gerekçe olmaksızın imzalanmamıştır. Yine açıklamalara göre sırf bu yüzden geçen ay sonunda hastanede toplu işten çıkarma ve faaliyetlerini askıya alma kararı alınmıştır. Yani tamda bayram arife yüzlerce sağlık emekçisi işsiz kalmıştır.

Kamuoyuna yansıyan tartışmalar ve yaşananlar son derece vahimdir. Hiçbir rakam hiçbir gerekçe yüzlerce sağlık emekçisinin işsiz kalma gerçeğini ortadan kaldıramaz. SES olarak issiz kalan tüm sağlık emekçileriyle dayanışma içinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Hakları ve talepleri için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu duyurmak istiyoruz. Sağlıkta bilimsellikten uzaklaşan plansız programsız halk yararını gözetmeyen her türlü keyfi yönetime karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.