Sağlık Bakanlığı illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. 100 bin üzerinden 26 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki vakaların aktarıldığı haritada Eskişehir'de haftalık koronavirüs vaka sayısı 100 bin kişide 81,34 olarak duyuruldu. 

Eskişehir'de vaka sayısında yüzde 31,51 düşüş 

Haritada Eskişehir'deki vaka oranında geçtiğimiz haftalara göre düşüş yaşandığı görüldü. Bir önceki haftanın koronavirüs haritasında her 100 bin kişiden 112,85'inde vakaya rastlandığı rakamlara yansırken, son haritada 100 bin kişiden 81,34'ünde vaka olduğu ortaya çıktı. Bu sayı Eskişehir'in toplam nüfusuna göre baz alındığında, kentte haftada ortalama 700 vaka görüldüğü anlamına geliyor.

Eskişehir en çok vaka düşüşü olan ikinci kent

Eskişehir son vaka haritasında en çok vaka düşüşü görülen ikinci kent oldu. En çok vaka düşüşü olan iller arasında ilk sırada Gümüşhane yer alırken, ikinci sırada Eskişehir, üçüncü sırada Artvin, dördüncü sırada Denizli, beşinci sırada Bartın, altıncı sırada Zonguldak, yedinci sırada Rize, sekizinci sırada Düzce, dokuzuncu sırada Yalova, onuncu sırada ise Balıkesir yer aldı. 

En çok vaka görülen yedinci il Eskişehir

Eskişehir, 26 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki vakaların aktarıldığı haritada Türkiye'de en çok vaka görülen yedinci il konumunda. Zirvede Ağrı yer alırken, ikinci sırada Siirt, üçüncü sırada Bitlis, dördüncü sırada Kütahya, beşinci sırada Erzurum, altıncı sırada Ardahan, yedinci sırada Eskişehir, sekizinci sırada Kırıkkale, dokuzuncu sırada Rize, onuncu sırada ise Sivas yer alıyor.