Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, Ülkemizin geleceğe giden aydınlık yolunda önemli ve büyük bir görev üstlenen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak milletçe öğretmenlerimize büyük önem verdiğimizi ifade eden Vali Ayyıldız, "Bedeli maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın; sevgi, şefkat ve fedakârlık gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz yetiştirdiği nesillerle ülkemizin geleceğine büyük katkıda bulunacaklardır. Bu sorumluluğu üstlenen ve gelecek inşasına bir tuğla daha koyan öğretmenlerimizin, aziz milletimizin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.” diye konuştu.

Öğretmenlerin toplumun aklı ve kalbi olduğunu belirten Vali Ayyıldız, "Toplumu kucaklayan, erdemli ve ahlâklı nesillerin yetişmesi, öğretmenlerimizin üstün gayreti ve başarısıyla mümkündür. Şüphesiz asıl başarı "güzel ahlâk”tır. Başarılı bireyler yetiştirmenin yanında, hatta ondan da önemlisi; değerlerimizle kuşanmış, birbirine ayna olan, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan nesillere şekil vermek ancak öğretmenlerimizin eliyle olacaktır. Nitekim Başöğretmen Atatürk'ün öğretmenliği "irfan ordusu” şeklinde nitelendirmesi aynı bakış açısını ifade etmektedir. Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.

Ziyareti kabulden dolayı Vali Ayyıldız'a teşekkürlerini ileten İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt ise ‘Öğretmenler Günü'nde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: eskisehirekspres.net