İş insanı Cafer Güven açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Evet  2007 yılında dönemin valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün teşvikleri ile eğitime katkıda bulunmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir arsaya rahmetli babam Ali Güven adına Turizm Otelcilik Okulu için uygulama oteli yaptırdım. Ayrıca eski okul binasının da dış cephe yalıtımını ve iç boyasını yaptırarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettim. Bu işten de büyük haz duydum. Çünkü orada bugünün çocuklarını yarınlara hazırlayıp iş ve aş sahibi yapıyoruz.

Ancak ben girişimci bir iş adamı ve hayırseverim. Bu işten de bir kar beklentim yoktu. Eskişehirimize  getirdiğim marka yatırımlar herkes tarafından bilinmektedir. Bunları burada tek tek sayma gereği duymuyorum. Ayrıca valilik ile imzaladığım yeni protokol ile de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bir bağışım daha devam etmektedir .

Ben okul yapılması için protokol yaptıktan sonra dönemin Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile projeleri çizdirdik ve inşaat ruhsatını aldık. İnşaatın yapım işini ise bir müteahhite ihale ettik. İnşaatın yapılmasında şahsımın ve firmalarımın hiçbir etkisi olmamıştır. Yönetmelik gereği yapı denetim işlerinde yine başka bir firma sahibi yapmıştır. Yapının beton ve diğer donanımlarının çürük olmasında şahsımın hiçbir sorumluluğu yoktur. Tüm sorumluluk müteahhit firma ile yapı denetim firmasındadır.

Bu yazıdan dolayı firmamın itibarının zedelenmesinden dolayı gerekli yasal haklarımı saklı tutuyor, durumu kamuoyuna saygılarımla sunuyorum."

Karaman ne demişti?

"Cafer Güven Eskişehir’in malı mülkü gayet bol müteahhit iş adamlarından. Bir çok mülkünü devlet kurumlarına, özel hastanelere, özel eğitim kurumlarına kiralayarak onlara ev sahipliği yapıyor.

Tepebaşı ilçe sınırları içinde eğitim faaliyetini sürdüren Ali Güven Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi’nin otel kısmını yapıp 2007 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlamışlar.

Ancak 1999 depreminden 8 sene sonra yapmalarına yani deprem risklerine ilişkin duyarlılık ve oluşan yönetmeliklere rağmen yapılan kontrollerde yaptıkları otel binasının beton kalitesi teknik olarak C13 diye ifade edilen değerde çıkmış.

Bu değer beton kalitesinin kötü olduğunu gösterdiği için binaya 1 Milyon TL’ye yaklaşan bir bedelle güçlendirme yapılma ihtiyacı doğmuş.

Eğitimciler adına haklı olarak şu serzenişi yapmak durumundayım. Cafer Bey'in hayırsever namı kazanmasına neden olan bu binada daha kaliteli beton kullanmalıydı. Coronavirus salgın sürecinde milli eğitim müdürlüğümüz ciddi bir ekonomik imkanı 2007 yılında tamamlanan bir okul binasına harcamak durumunda olmamalıydı.

Bu güçlendirme bedelini Cafer Güven Bey karşılamalıdır. Hatta bu konudaki büyük kusurunu izale etmek adına güzel sağlam bir okul binası yapıp bağışlayarak hatasını telafi etmeli diye düşünüyorum."